Gå til indhold

Populære pladser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

07. maj 2012
Studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole indviede Morten Østergaard i uddannelsernes unikke optagelsessystem og praktikperioder.

Aviser, radionyheder, tv-dokumentarer og dansk reality tv bliver i høj grad produceret af journalister, fotografer, tv- og medietilrettelæggere og andre faggrupper uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX.

De studerende på DMJX arbejder meget praktisk med deres fag, og Morten Østergaard stillede op til interview med studerende på journalistuddannelsens tv-forløb.
De studerende på DMJX arbejder meget praktisk med deres fag, og Morten Østergaard stillede op til interview med studerende på journalistuddannelsens tv-forløb.

Unikt optagelsessystem

Den 30. april besøgte uddannelsesminister Morten Østergaard DMJX i Aarhus. Her mødte han blandt andre rektor Jens Otto Kjær Hansen, bestyrelsesformand og chefredaktør på Berlingske Lisbeth Knudsen, aftagere og studerende fra højskolens ni uddannelser.

Morten Østergaard var især interesseret i at høre om deres erfaringer med uddannelsernes lange praktikperioder.

De fleste gennemfører

De studerende gennemgår i praktiktiden en udviklingsproces, og Lisbeth Knudsen har indtryk af, at den spiller en stor rolle for de studerendes professionelle fremtid. Derudover udfylder de en vigtig plads på redaktionerne.

– Vi oplever, at praktikanterne er livgivende, fordi de hjælper til at flytte os tilstrækkeligt hurtigt ind i det nye mediebillede. De kommer med et andet verdensbillede af de nye digitale medier og en lethed i at forstå, hvordan vi arbejder med iPad eller skaber den rigtige webside. Det er fantastisk at få den indsprøjtning af nye ideer og tanker, sagde Lisbeth Knudsen.

Chefredaktør Lisbeth Knudsen roste praktikanternes rolle på redaktionerne.
Chefredaktør Lisbeth Knudsen roste praktikanternes rolle på redaktionerne.
 

Mange af de studerende fremhævede praktikperioden som et af de vigtigste elementer i uddannelserne. Den kobler teori og praksis, giver netværk og grundigt kendskab til arbejdslivet på den anden side af eksamen. praktikanterne tildeles en vejleder og praktikforløbet evalueres.

– På DMJX fungerer praktikken rigtigt godt, og det er interessant at høre, hvad der giver kvalitet i praktikken, som vi måske kan overføre til andre uddannelser. Vi ved, at aftagerne sætter stor pris på studerende, der har været i praktik og har vist, at de kan omsætte teori til praksis, sagde Morten Østergaard.

Eftertragtede pladser

Kun 12 procent af ansøgerne til DMJXs uddannelser bliver optaget. Over 90 procent gennemfører. Der er stor søgning til alle højskolens ni uddannelser, som alle på nær én kræver, at ansøgerne består en optagelsesprøve.

For at blive optaget på uddannelserne til journalist og fotojournalist kræves ikke en studentereksamen. I stedet er der udelukkende fokus på viden og talent.

Esben Colstrup er studerende på interaktivt design og forklarede, at det giver en vis stolthed og respekt for uddannelsen at vide, at pladserne er eftertragtede.

– Man er bevidst om, at der er flere hundrede, der gerne ville have din plads, siger Esben Colstrup.

DMJX

  • DMJX har 1.700 studerende fordelt på to campusser i Aarhus og København.
  • DMJX er en selvejende institution med en ansvarlig bestyrelse og optager hvert år 500 studerende på ni uddannelser.
  • DMJX udbyder i samarbejde med Aarhus Universitet kandidatuddannelsen Cand. Public., samt den internationale kandidatuddannelse Global Journalistik. Hertil kommer et stort udbud af efter- og videreuddannelse. 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside