Gå til indhold

Rekordmange ansøgninger til Leonardo mobilitet

01. april 2012
Erhvervsskolernes søgning til Leonardo-programmet har været imponerende stor i år. Interessen gælder især udlandsophold for elever og lærere. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

NÆSTEN EN METER ansøgninger om tilskud til praktik- og uddannelsesophold. Det var, hvad Styrelsens medarbejdere kunne vise frem ved ansøgningsfristens udløb i februar.

Ved optællingen viste bunken sig at indeholde i alt 77 ansøgninger til Leonardo Mobilitet, og samlet er der ansøgt om godt 6.4 mio. euro.

Det er ny rekord, fortæller International Rådgiver Lars Møller Bendtsen.

Men faktisk har erhvervsskolernes interesse for at tilbyde udlandsophold til elever, lærere, vejledere og arbejdstagere været stigende gennem flere år.

I 2011 modtog Styrelsen 71 ansøgninger med et samlet ansøgt beløb på knapt 5,3 mio. euro, og i 2010 blev der ansøgt om 3,7 euro fordelt på 66 ansøgninger.

Erhvervsskoler prioriterer elevmobilitet

Stigningen afspejler et stærkere fokus på internationalisering på erhvervsskolerne, hvor ikke mindst elevmobilitet er højt prioriteret, mener Lars Møller Bendtsen.

Ansøgningerne er fordelt med 50 i pulje 1, som rettet mod elever i erhvervsuddannelse, 4 i pulje 2 som omfatter arbejdstagere og 23 i pulje 3 som retter sig mod lærere, vejledere og uddannelsesansvarlige.

Langt hovedparten af ansøgningerne kommer fra erhvervsskoler, social- og sundhedsskoler, landbrugsskoler og produktionsskoler.

Der er i alt knap 2,4 mio. euro til fordeling ved årets ansøgningsrunde til Leonardo Mobilitet, og ansøgerne kan forvente svar i maj.

Stabilt antal ansøgninger om Transfer of Innovation

Til Leonardo Transfer of Innovation har Styrelsen modtaget 11 ansøgninger med et samlet ansøgt tilskudsbeløb på 2,5 mio. euro.

Det er én mere end sidste år, hvor der blev ansøgt om knapt 3,2 mio. euro fordelt på 10 ansøgninger. Som tidligere år ansøgerfeltet blandet, og omfatter erhvervsskoler, konsulentfirmaer, organisationer mv.

Der er i alt knapt 1,3 mio. euro til fordeling til danske Transfer of Innovation projekter, og ansøgerne kan forvente svar i august.

Lille nedgang i Leonardo Partnerskaber

Og så er der kommet 51 ansøgninger til Leonardo Partnerskaber. Heraf er 3 dansk koordinerede, og de øvrige er danske partnere i udenlandsk koordinerede projekter.

Knap halvdelen af ansøgerne er erhvervsuddannelsesinstitutioner, de øvrige er virksomheder og organisationer, offentlige myndigheder og NGO’er.

Der er søgt om 674.500 euro til 681 udenlandsrejser.

Til sammenligning modtog styrelsen sidste år 57 ansøgninger til Leonardo partnerskaber med et samlet budget på 959.500, heraf 8 med dansk koordinator.

Der er i år 367.700 euro til fordeling mellem de godkendte partnerskaber.

Ifølge Lars Møller Bendtsen kan ansøgerne forvente at modtage svar på deres ansøgninger inden udgangen af juni.


Læs mere

Læs mere om Leonardo da Vinci programmet

Handlinger tilknyttet webside