Gå til indhold

Resultaterne af innovationskonsortiet Talent@IT har stor japansk interesse

30. oktober 2012
Japan har konsulenter fra Mitsubishi Research Institute gennemført de første ImprovAbility vurderinger hos to af deres store kunder. Dermed er Japan det første land udover Danmark, der for alvor har taget resultaterne af det danske innovations- og procesforbedringsprojekt Talent@IT i anvendelse.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Inovation

Konsortiet

Det begyndte med innovationskonsortiet Talent@IT, et stort treårigt dansk forsknings- og udviklingsprojekt støttet af Rådet for Teknologi og Innovation. Projektet havde til formål at finde frem til, hvad der er bestemmende for succes eller fiasko, når en virksomhed tager initiativ til at forbedre sine udviklingsprocesser og innovationsevne. Projektet har udviklet ImprovAbility modellen, der kan bruges til at afdække en virksomheds evne til procesforbedring og innovation.

International bevågenhed

ImprovAbility har fået stor international bevågenhed især fra Japan. DELTA har deltaget i en række møder i Japan med bl.a. to store japanske virksomheder, der gerne vil anvende ImprovAbility modellen til at vurdere og forbedre deres projekters muligheder for succes.

Den store interesse for ISO/IEC 33014 og ImprovAbility modellen i Japan skyldes, at Japanerne ser den som et bindeled mellem den japanske Lean og Kaisen tilgang og den vestlige måde at arbejde med procesforbedring på – gennem modenhedsvurderinger og store procesforbedringsprogrammer.

De næste skridt

I løbet af efteråret 2012 bliver to japanske konsulenter færdiguddannet, når de gennemfører to ImprovAbility assessments overvåget og støttet af to DELTA medarbejdere. DELTA var i august i Tokyo for at vejlede konsulenterne fra Mitsubishi hos en af deres kunder. Derefter går Japanerne via en licens i gang med at gennemføre ImprovAbility assessments på det store japanske marked.

I Japan er man også i gang med at oversætte bogen ImproveIT om ImprovAbility til japansk, og den forventes at blive udgivet i indeværende år.

ImprovAbility - model for procesforbedring og innovation (Internt link mangler)

Handlinger tilknyttet webside