Gå til indhold

Rundtur på RUC og nålestik på Campus Næstved

11. januar 2012
Uddannelsesministeren fik nye input og øvelse i at stikke i en arm på Roskilde Universitet og University College Sjælland, da han besøgte de to uddannelsesinstitutioner som en del af sin rundtur på de videregående uddannelser.

Uddannelsesminister Morten Østergaard satte stor pris at få talt med de studerende, da han besøgte Roskilde Universitet og Campus Næstved den 6. januar. Besøgene foregik som led i en tur rundt på landets videregående uddannelsesinstitutioner. Begge uddannelsessteder havde forberedt dagsordener, der skulle inspirere og informere ministeren om nye projekter og visioner.

På Roskilde Universitet, RUC, blev dagen indledt med en rundtur på campus for at give ministeren indblik i den mangfoldighed, der præger universitetets kultur. Herefter bød bestyrelsesformand Christian S. Nissen velkommen og fortalte om kommende forbedringer i form af nye bygninger og en lysere økonomisk situation.

Spirende forskning og kvalitetskultur

Under det efterfølgende møde med ledelse og studerende på RUC, orienterede rektor Ib Poulsen om RUCs særkende og planerne for at få de studerende til at være mere tilstede på universitetet. Desuden talte han om RUCs strategi for at sikre, at ny forskning kan blomstre. Prorektor Hanne Leth Andersen fortalte derefter om globalisering og internationalisering. Hun understregede også, at det er et mål for RUC at fokusere på kvalitetskulturen og udvikle stedets særkende.

Morten Østergaard fik en varm velkomst af rektor på RUC Ib Poulsen.
Morten Østergaard fik en varm velkomst af rektor på RUC Ib Poulsen.

På programmet var desuden et oplæg om samarbejde og studiemiljø fra en studerende, der kunne berette om et stærkt og sprudlende engagement fra stedets studerende.

Morten Østergaard fandt visionerne og kulturen på RUC interessant.

– Roskilde Universitet bærer tydeligt præg af en sprudlende mangfoldighed, og planen om at gøre uddannelsen endnu mere attraktiv er et stort plus. Jeg er meget enig i de mål, som stedet har sat sig og stor tiltro til, at man vil løse udfordringerne på bedste vis. Jeg er desuden glad for, at RUC ønsker at fokusere på kvalitetskultur, sagde ministeren.

Nål i armen på Campus Næstved

På Campus Næstved, som er en del af University College Sjælland, glædede ansatte og studerende sig over ministerbesøget, og Morten Østergaard blev budt velkommen med rundvisning og taler. Rektor Ulla Koch orienterede om undervisning, udvikling og udfordringer og fortalte om ændringen af akkrediteringssystemet, tværprofessionelle uddannelser og Globaliseringsmidlernes ophør.

Herefter blev Morten Østergaard udfordret med aktiviteter i et demonstrationslokale. De studerende fra de fire sundhedsuddannelser viste ham blandt andet, hvordan man indfører en nål helt korrekt, når der skal tages blodprøver. 

I Næstved fik Morten Østergaard et praktisk indblik i de fire sundhedsuddannelser og lærte at indføre nåle til blodprøver.
I Næstved fik Morten Østergaard et praktisk indblik i de fire sundhedsuddannelser og lærte at indføre nåle til blodprøver.

Morten Østergaard glædede sig over den uformelle facon.

– Det er rart at møde eleverne på denne uformelle måde i deres vante omgivelser og sludre lidt om, hvordan de egentlig har det. At de benytter muligheden til at komme med indspark og ideer til fag og indhold er perfekt, sagde ministeren.

Efter de praktiske aktiviteter var der tid til en dialog med studerende og medarbejdere. Det blev til en livlig snak med spørgsmål fra de studerende til ministeren, som blandt andet talte om, hvordan han vil skabe større sammenhæng mellem de videregående uddannelser.

– Det er uden tvivl en stor udfordring at lette adgangen mellem de videregående uddannelser, når man for eksempel vil fra en professionshøjskole som Campus Næstved til et andet sted. Der er dog ingen tvivl om, at det bliver nemmere, nu hvor uddannelserne er samlet under et ministerium, sagde Morten Østergaard.

For yderligere oplysninger, kontakt: pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside