Gå til indhold

Så er der igen penge til Erasmus

12. december 2012
Erasmus-studerende, Comenius-lærere og Leonardo-lærlinge kan fortsætte med at glæde sig til deres studie og praktikophold i Europa. EUs finansieringskrise er løst. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EUs medlemsstater og Europa-Parlamentet har løst den finansieringskrise, der i en overgang syntes at true tilførslen af midler til blandt andet uddannelsesprogrammerne. Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse onsdag.

Det betyder, at Kommissionen nu er i stand til at dække udgifterne til de 280.000 europæiske studerende, som skal på studie og praktikophold i det akademiske år 2013-14, ligesom også de øvrige ordninger under Programmet for Livslang Læring er sikret penge i lang tid fremover.

- Jeg er meget glad for, at medlemsstaterne og Europa-Parlamentet parlamentsmedlemmer har indgået en aftale, erklærer en lettet EU-Kommissær Androulla Vasilliou.

- Det er et positivt signal om, at Europa har forpligtet sig til at investere i uddannelse og kompetencer.

Aftalen, som onsdag blev formelt godkendt af Europa-Parlamentet, slår en streg over et underskud på 180 millioner i 2012-budgettet for Programmet for livslang læring.

Rådet og Europa-Parlamentet har også enedes om budgettet for 2013, hvilket betyder en tilførsel på mere end en milliard euro til uddannelsesprogrammet.

EU's Program for Livslang Læring udløber i 2013 og afløses af et nyt program for uddannelse, ungdom og sport. Kommissionen har foreslået at hæve budgettet til det nye program med 70 %, men forhandlingerne mellem medlemsstaterne og Europa-Parlamentet forventes dog ikke afsluttet før hen på foråret.

Handlinger tilknyttet webside