Gå til indhold

Små og mellemstore virksomheder inviteres til forskningssamarbejde under Det Strategiske Forskningsråd

12. januar 2012
Endnu en gang har små og mellemstore virksomheder (SMV’er) mulighed for at byde ind på deltagelse i spændende samarbejder med nogle af landets førende forskningsmiljøer.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Det er igangværende forskningsprojekter under Det Strategiske Forskningsråd (DSF), der på denne måde efterlyser nye virksomhedspartnere. Emnerne for de seks aktuelle samarbejdsinvitationer er:

  • Optimering af billedkvaliteten på LED bagbelyste fladskærme
  • Parallel kvantitativ analyse af finansinstrumenter, herunder prisfastsættelse og risikoanalyse
  • Intelligent styresystem til fremtidens solvarmeanlæg
  • Udvikling af multilag og multikomponent trykkemaskine til ’rulle til rulle’ fremstilling af polymere solceller
  • Netværksbaseret innovation af nye lavenergiboliger og energirenovering af boliger
  • Filtermaterialer til vandrensning

Samarbejdsinvitationerne findes i et nyt katalog fra januar 2012:

I langt hovedparten af DSF’s projekter er der allerede deltagelse af private virksomheder. Det er virksomheder, som fra projekternes start, af strategiske hensyn, har involveret sig i forpligtende og langvarige samarbejdsforløb med forskningsinstitutionerne og ofte lægger betydelige ressourcer i arbejdet.

Det der gør de aktuelle invitationer specielle er, at de - undervejs i disse langvarige forløb - åbner for korterevarende og mere målrettet inddragelse af nye virksomhedspartnere. Det betyder, at mindre virksomheder, som måske ikke har kræfter til at engagere sig i langvarige projekter, alligevel får en mulighed for at deltage i erhvervs- og samfundsrelevant forskning.

For virksomhederne kan udbyttet være konkrete og umiddelbart anvendelige resultater, men drivkraften for en virksomheds deltagelse kan i høj grad også være muligheden for at opbygge nye fødekanaler for viden - til gavn for virksomhedernes udvikling på længere sigt.

For forskningsinstitutionerne er samarbejdsprojekterne en mulighed for at bringe ny viden og erfaring ind i projekterne: At få afprøvet teorier eller metoder i konkrete sammenhænge, at få ny inspiration fra praksis eller at inddrage særlige kompetencer, som findes i erhvervslivet.

Set ud fra et samfundsmæssigt synspunkt er det vigtigt at styrke båndene mellem forskning og virksomheder. Det skaber mere relevans i forskningen, skaber grundlag for innovation og styrker udviklingen af et videnbaseret erhvervsliv. Dette er drivkraften bag Det Strategiske Forskningsråds initiativ.


 

Handlinger tilknyttet webside