Gå til indhold

Stor stigning i Erasmus-studerende

14. maj 2012
Antallet af danske studerende, der rejser til udlandet med stipendie fra Erasmus-programmet stiger for første gang i flere år. Nyhed fra Universiteter og Internationalisering.

MARKANT FLERE danske studerende pakker bøgerne og rejser til udlandet som led i deres studie. Det fremgår af den nye Årsrapport for EU-programmerne (PDF), som udgives af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Årsrapport 2011

Det er især antallet af studerende, der tager på praktikophold i udlandet, som er sprunget i vejret. Stigningen er på mere end 50 % set over de seneste 3 år, fortæller kontorchef Morten Overgaard, som betegner udviklingen som "meget positiv":

- Efter en lang periode, hvor antallet af danske Erasmus-studerende har været stagnerende, ser vi nu, at stemningen på landets uddannelsesinstitutioner er ved at vende.
- Både de studerende og deres undervisere har fået øje på de muligheder, der er forbundet med et studieophold eller et praktikophold i en udenlandsk virksomhed. Og det synes vi da, der er grund til at glæde sig over, siger Morten Overgaard.

De nye tal for Erasmus-programmet kommer i slipstrømmen på en analyse af erhvervslivets syn på studerendes udlandsophold (PDF), som Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har gennemført i samarbejde Dansk Industri.

Den viser, at udlandsophold, som tages som led i studiet, kan lette vejen til det første job for mange studerende.


Spørgsmål om Erasmus-programmet?

Kontakt Lise Andersen, , tlf. 7231 8927

Handlinger tilknyttet webside