Gå til indhold

Talentfulde ingeniørstuderende fra Kina besøgte danske universiteter og virksomheder

16. april 2012
Seks udvalgte ingeniørstuderende fra Shanghai besøgte Danmark. De fik indblik i studieudbud, laboratoriefaciliteter og forskningsprojekter på Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet samt dialogmøder hos Maersk, Novo Nordisk og Haldor Topsøe.

Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

De seks talentfulde studerende er nøje udvalgt blandt over 360 ansøgere i en konkurrence initieret af Innovation Centre Denmark, Shanghai, SAS, Copenhagen Capacity og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. 'Vinderne er alle ekstraordinært talentfulde studerende målt på karakterer, personlig motivation, engelskkundskaber, sociale kvalifikationer og personlig fremtræden. Vi er meget imponerede over kandidaternes motivation og kvalifikationer. Det bevidner virkelig den høje kvalitet i de kinesiske universiteter, uddannelser og studerende inden for ingeniørfeltet,' siger teknologi- og forskningsattaché Lars Christensen fra Innovation Centre Denmark, Shanghai.

Hovedpræmien i konkurrencen var en uges rejse og ophold i Danmark inklusiv et ambitiøst program, der gav de studerende mulighed for at møde danske universiteter og virksomheder og udforske danske studie- og karrieremuligheder. For alle seks studerende er turen til Danmark den første rejse til Europa og for flere også den første rejse udenfor Kina. En rejse der kan ende med at have en stor betydning for deres fremtidige studie- og karrierevalg.

En faglig og lærerig legeplads

Under deres besøg gav de studerende udtryk for deres begejstring over det tætte samarbejde mellem danske universiteter og virksomheder. De studerende fremhævede yderligere det positive i, at flere danske universiteter vægter praktisk erfaring højt: 'Jeg har aldrig set et så tæt samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner i Kina (…) Jeg vil have praktisk erfaring og bruge mine kompetencer. En virksomhed vil kunne give mig et vigtigt netværk – både fagligt og socialt', udtaler 22-årige Bao Weining, der læser Electronic Engineering på Fudan University i Shanghai.
Denne pointe understreger HR-chef på Haldor Topsøe, Jesper Lemmich: 'Vi skal have fat i de dygtige internationale studerende så tidligt som muligt i deres karriere og få dem integreret i vores virksomhed. Så kan vi præge deres uddannelse og gøre den erhvervsrettet'.

De kinesiske studerende er imponerede over det realistiske laboratoriemiljø på Aalborg Universitets i København 

De kinesiske studerende er imponerede over det realistiske laboratoriemiljø på Aalborg Universitet i København.

Gennem de mange besøg hos danske universiteter og virksomheder fik de studerende et godt indblik i både studie og arbejdskultur. Ifølge Hu Minfei, der læser en master i Energy Engineering på Shanghai Jiao Tong University, er dansk kultur i højere grad baseret på leg og læring og fællesskab end det er tilfældet i Kina: 'I Danmark er det ikke alene nok at arbejde hårdt. Det er yderligere nødvendigt at udfordre sine kritiske, kreative og innovative sider. Man skal være åben over for at diskutere samt kunne arbejde både selvstændigt og indgå i teams'.

Et skridt nærmere en fremtidig karriere

Formålet med besøget var at give de unge talenter en forsmag på, hvad de kan forvente, hvis de vælger at tage en del af deres uddannelse eller finde job i Danmark. De studerende forpligtede sig til løbende at blog'e om deres oplevelser med henblik på at skaffe flere potentielle studerende.

Liu Xiaolu, der læser en master i Electrical Engineering på Fudan University udtaler: 'Inden besøget var Danmark blot ét ud af mange kandidatlande for mig, men efter at have besøgt universiteter og virksomheder og stiftet bekendtskab med den danske mentalitet, må jeg indrømme at Danmark meget vel kunne rumme svaret på mit fremtidige studie- og karrierevalg'.

Kinesiske studerende på Amalienborg Slotsplads

Der var også tid til lidt kulturelle oplevelser i det tæt pakkede program.

For yderligere spørgsmål kontakt venligst ) eller

Handlinger tilknyttet webside