Gå til indhold

Truet karriereprogram reddet på stregen

09. november 2012
Den netop indgåede aftale om fordeling af forskningsreserven for 2013 indebærer, at Det Frie Forskningsråd tildeles 163 mio. kr. ud af den samlede pulje på 770 mio. kr. til nye initiativer inden for forskning og innovation

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd Jens Christian Djurhuus hilser resultatet velkommen:

"Selv om det ikke helt udligner den reduktion, der ligger i regeringens finanslovforslag, er der tale om en glædelig udgang på de forhandlinger, der er gennemført om forskningsreserven. Det Frie Forskningsråd får hermed mulighed for fortsat at satse på sit forskerkarriereprogram Sapere Aude, som er med til at sikre, at danske forskere i national konkurrence og på internationalt niveau kan udvikle deres forskerkarriere".

Jens Christian Djurhuus er desuden meget glad for, at rådets finansieringsgrundlag i øvrigt ikke er væsentligt reduceret:

"Det er særdeles glædeligt, at de faglige råd fortsat har mulighed for at honorere en næsten uforandret andel af de mange ansøgninger, som Det Frie Forskningsråd modtager fra forskere i Danmark. Jeg vil på Det Frie Forskningsråds vegne meget gerne kvittere for ministerens og forligsparternes velvilje".
 
Kontakt:

Jens Christian Djurhuus, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd, tlf. 20 43 58 99

Grete Kladakis, kontorchef, Styrelsen for Forskning og Innovation, tlf. 2518 6628


 

Handlinger tilknyttet webside