Gå til indhold

Uddannelsesministeren: Vi skal flytte lærerne, så de kan flytte eleverne

11. december 2012
Hvad skal der til for at få lærerne til at bruge EU-programmerne, spørger uddannelsesminister Morten Østergaard og efterlyser gode råd og forslag. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

- Det er dumt, at vi ikke er bedre til at udnytte mulighederne. Så jeg vil gerne være klogere på, hvorfor det er så svært at få danske lærere og undervisere til at bevæge sig uden for kommunegrænsen, og hvad jeg kan gøre i den sammenhæng?

Sådan lød uddannelsesminister Morten Østergaards spørgsmål til de mere end hundrede uddannelsesledere, skoleledere, eksperter og andre beslutningstagere, som deltog i konferencen "Flyt din lærer" i DGI-byen den 6. december.

Ministeren holder tale

Forsamlingen tog udfordringen op, og embedsmændene fik derefter travlt med at notere spørgsmål, opfordringer og gode råd fra alle dele af landet og alle uddannelsessektorer.

Ministeren lovede, at han inden længe vil præsentere et visionspapir for internationalisering af de videregående uddannelser, og at der i begyndelsen af 2013 vil blive afholdt et dialogmøde, hvor alle interessenter vil få mulighed for at bidrage med synspunkter.

Handlinger tilknyttet webside