Gå til indhold

Ungdomsinitiativer under Aktive Unge: Få tilskud til dine drømme!

06. januar 2012
Er du mellem 16 og 30 år, og har du en god idé til et ungdomsprojekt, men mangler midlerne til at føre det ud i livet? Så er der nu ekstra mange midler at søge om - første runde er den 1. februar 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ungdomsinitiativerne er i 2012 blevet tildelt ekstra midler efter at vi i sidste runde i 2011 fik helt usædvanligt mange gode ansøgninger. Midlerne skal deles ud over 3 ansøgningsfrister i 2012 (1. februar, 1. maj og 1. oktober), men vi vil forsøge at komme af med så mange af pengene som muligt til den første frist.

Så send din ansøgning til os senest den 1. februar, så er der gode chancer for at du kan få penge til at realisere dine ideer.

Kan mit projekt få tilskud?

Det afgørende er, at det er unge, der udvikler, planlægger, ansøger om og gennemfører projektet. For at kunne søge om tilskud til et Ungdomsinitiativ skal I derfor være minimum 4 personer på mellem 16–30 år (hvis der er unge under 18 år med i projektet, så skal der tilknyttes en vejleder).

Projektet skal også kunne siges at bidrage med noget nyt til og have en relevans for andre i lokalsamfundet, landet eller Europa.

Endeligt er det også vigtigt, at I selv i projektgruppen lærer noget af at lave projektet. I skal altså ikke bare lave det, I plejer, men derimod forsøge at gå nye veje. Projektplanen skal derfor give mulighed for refleksion og evaluering for deltagerne. Slutresultatet er naturligvis vigtigt, men processen og de erfaringer I gør jer undervejs er mindst lige så afgørende.

Se konkrete eksempler

Hvis du har behov for konkrete eksempler, så kan du her læse om ansøger der har fået tilskud til:

Hvor meget kan vi få?

Hvor meget du kan få afhænger af, om du laver et projekt der foregår i Danmark og kun har danske deltagere eller om I vil lave et projekt sammen med unge fra et andet europæisk land.

Nationale Ungdomsinitiativer, som planlægges og gennemføres af en gruppe af unge i Danmark får i udgangspunktet € 6.900 (ca. 51.000 kr) til aktivitetsstøtte. Derudover kan der søges yderligere midler til at tilknytte en pædagogisk vejleder.

Transnationale projekter laves i samarbejde mellem to eller flere grupper unge fra forskellige europæiske lande. Et transnationalt ungdomsinitiativ får i udgangspunktet € 10.000 (ca 75.000 kr) i støtte til aktivitetsudgifter, og kan udover støtte til vejleder også få dækket 70 % af rejseudgifter og tilskud til ophold.

Du kan lave et transnationalt ungdomsinitiativ sammen med unge fra et af de 27 EU lande + Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz, Kroatien og Tyrkiet.

Hvordan søger du?

For at komme i betragtning til støtte skal du bruge det rigtige ansøgningsskema, som kan hentes her: 

Ansøgningsskemaet kan virke som (og er måske også) en stor mundfuld med relativt mange besynderlige spørgsmål. Vi anbefaler, at du udover ansøgningsskemaet, downloader "Hjælp til til skemaet - Ungdomsinitiativer" og har det åbent, mens du udfylder ansøgningsskemaet. Det kan også være en god ide med en dyb indånding. 

Inden du overhovedet går i gang med ansøgningsskemaet er det dog en rigtig god ide, at du læser mere om ordningen og hvad du forpligtiger dig til, hvis du får tilskud fra Aktive Unge

og især orienterer dig i FAQ’en her: 

Har du yderligere spørgsmål til ordningen, så er du altid velkommen til at kontakte den ansvarlige for ordningen, Frederik Carsten Pedersen (fiks@iu.dk)


Hvad er Ungdomsinitiativer?

Ungdomsinitiativerne er en pulje under EU's ungdomsprogram Aktive Unge. Puljen skal fremme unges kreativitet og virkelyst. Det gør den ved at støtte projekter unge selv har lyst til at lave.

Handlinger tilknyttet webside