Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 22 millioner kroner - søg tilskud gennem Nordplus Junior til dit uddannelsessamarbejde i 2014

22 millioner kroner - søg tilskud gennem Nordplus Junior til dit uddannelsessamarbejde i 2014

Arbejder du med grundskoler eller ungdomsuddannelser, kan du nu søge midler fra en pulje på 22 millioner kroner i Nordplus Junior-programmet. Programmidlerne kan bruges til udveksling, projekt- og netværksdannelse i initiativer, der styrker den nordiske dimension i skoler og undervisning.

30. januar 2014

Der er 3,5 millioner kroner mere i puljen i 2014, end der var sidste år, og programmet er nu åbent for ansøgninger.

Ansøgningsfristen er 3. marts 2014.

Støtte til at styrke og udvikle grund- og ungdomsuddannelser

Nordplus Junior er Nordisk Ministerråds samarbejdsprogram for grundskoler og ungdomsuddannelser. Programmet støtter skoler fra hele Norden, Baltikum og de tre selvstyreområder Åland, Færøerne og Grønland i at etablere kontakt, lære af hinanden og gå sammen om at imødekomme fælles behov og udfordringer. 

Målsætninger for programmet er at:

  • styrke og udvikle samarbejde mellem skoler
  • fremme kvalitet, kreativitet og innovation i uddannelse
  • fremme læring for alle ved at udvikle lige muligheder gennem inkluderende undervisning
  • styrke nordiske sprog og fremme viden og forståelse for nordisk og baltisk sprog og kultur
  • fremme samarbejde mellem skole og arbejdsliv.

Inspiration til din ansøgning

Find inspiration til din ansøgning i aktuelle projekter. Læs blandt andet om Nationalt Videncenter for Læsnings projekt, der vil afprøve, hvilket af to programmer til udvikling af læseforståelse blandt elever med særlige behov i folkeskolen, der er mest effektivt. Eller find inspiration i et af de mange andre aktuelle Nordplus Junior projekter, som findes på Projektkortet.

Sprog og tværsektorielt samarbejde

Som aktør inden for grundskoler og ungdomsuddannelser har du også mulighed for at få tilskud til projekter i andre dele af Nordplus programmet. Det er for eksempel relevant, hvis dit projekt omhandler nordiske sprog eller engagerer projekter på tværs af sektorer.

Ansøg og find mere information om ansøgningsproceduren

Læs mere om mål og rammer for tilskud i de enkelte programmer i Nordplus Håndbogen 2014, som kan hentes fra nordplusonline.org. Herfra vil der også være adgang til ansøgningssystemet Espresso.

 

Senest opdateret 15. august 2019