Årsrapport 2013 for EU-programmerne for Livslang Læring og Aktive Unge
Programmet Livslang Læring understøtter regeringens internationaliseringshandlingsplan for de videregående uddannelser og målsætningen om at få flere studerende på studieophold i udlandet og flere undervisere på udlandsophold.
Årsrapportens statistik beretter om stabile og tilfredsstillende ansøgertal både i forhold til studerende, der søger om tilskud til udgående mobilitet og for undervisere og ansatte, der rejser til udlandet for at deltage i eksempelvis et undervisningsophold, jobshadowing eller efteruddannelse.
Ikke kun de videregående uddannelser oplevede en stigning i ansøgertal og bevillinger. Tendensen var den samme for alle uddannelsessektorer i Programmerne for Livslang Læring og Aktive Unge. Den store interesse understreger, at kendskabet til programmerne er nået bredt ud til institutioner og organisationer i løbet af den syvårige programperiode.
Med udgangen af 2013 blev Programmerne for Livslang Læring og Aktive Unge afløst af EU´s nye uddannelsesprogram Erasmus+, hvorfor en række aktiviteter er ophørt og nye har set dagens lys.
Erasmus+ blev præsenteret for en lang række repræsentanter for uddannelsesinstitutioner, ministerier, fagforeninger og andre interessenter på en lanceringskonference i december 2013.
EU´s nye rammeprogram Erasmus+
Erasmus+ trådte i kraft 1. januar 2014 og løber frem til 31. december 2020. Programmet erstatter EU-programmerne for Livslang læring og Aktive Unge og har fokus på mobilitet, samarbejdsprojekter og politikudvikling.
Kontakt
Handlinger tilknyttet webside