Gå til indhold

Danmark skal stå endnu stærkere inden for klinisk forskning

22. maj 2014
Et stærkere offentligt-privat samarbejde om klinisk forskning skal bidrage til sundere danskere, vækst og arbejdspladser. Det vil en ny handlingsplan fra Sundhedsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Regioner skabe muligheder for.

Danmark skal tiltrække mere klinisk forskning, der udføres i samarbejde mellem offentlige og private parter.

Det er et af målene med en ny handlingsplan udarbejdet af Sundhedsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Regioner.

Med handlingsplanens ti initiativer skal flere og bedre kliniske forsøg med lægemidler og kliniske afprøvninger af ny medicin bidrage til bedre behandlinger og sammenhæng i det danske sundhedsvæsen og samtidigt styrke dansk viden, forskning og vækst.

- Jeg ønsker, at Danmark også fremover skal være et attraktivt land for klinisk forskning. Det er ikke kun fundamentet under vores alle sammens sundhed, men bidrager også til øget vækst og arbejdspladser. Nu sætter vi foden på speederen og laver en målrettet og fælles indsats for at fastholde og styrke klinisk forskning i Danmark. Det er centralt for udviklingen af bedre og mere effektive behandlinger af danskerne og for at kunne fastholde forskning, udvikling og afprøvning af lægemidler i Danmark, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen. 

Initiativerne skal være med til at gøre det offentlige-private samarbejde enklere og mere effektivt og attraktivt. Blandt andet skal der etableres nationale forskernetværk, der bygger bro til virksomheder, og det skal gøres enklere for forskere og industri at få rekrutteret de nødvendige og interesserede patienter til forskningsforsøg. 

Den nye handlingsplan for offentligt-privat samarbejde om klinisk forskning kommer på baggrund af regeringens vækstplan for sundheds- og velfærdsløsninger, som blev præsenteret i 2013.

Handlinger tilknyttet webside