Gå til indhold

Danske fonde støtter årets største videnskabskonference i Danmark

30. januar 2014
Syv fremtrædende danske fonde støtter EuroScience Open Forum, som afholdes i København i juni 2014.

Syv fremtrædende danske fonde har ydet omfattende finansiel støtte til videnskabskonferencen EuroScience Open Forum 2014, ESOF, der finder sted i Carlsberg Byen den 21. - 26. juni 2014.

De syv fonde er Novo Nordisk Fonden, Lundbeckfonden, Industriens Fond, VELUX FONDEN, VILLUM FONDEN, Carlsbergs Mindelegat og TUBORGFONDET.

Forskningens Olympiske Lege

Uddannelsesminister Morten Østergaard fremhæver, at involveringen af de prominente fonde er helt i tråd med visionen for EuroScience Open Forum.

- Visionen for konferencen er at bygge bro mellem forskningen og det omgivende samfund, herunder de private virksomheder, hvor forskning og innovation spiller en central rolle. Derfor er jeg meget glad for, at de syv fonde med deres forankring i dansk erhvervsliv bakker op om denne store forskningsbegivenhed i Danmark, siger Morten Østergaard.

EuroScience Open Forum er Europas største og mest prestigefyldte generelle videnskabskonference, der finder sted hvert andet år i en europæisk storby. I København ventes der op til 4.500 delegerede til begivenheden, der er blevet kaldt Forskningens Olympiske Lege.

Sideløbende med selve konferencen inviteres offentligheden til at deltage i seks dages udfordrende aktiviteter under festivalen Science in the City, der også afvikles i Carlsberg Byen i København.

EuroScience Open Forum 2014 organiseres af Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelsesministeriet i samarbejde med organisationen EuroScience.

Om fondene: