Gå til indhold

Statsbesøget i Kina bød på stort dansk-kinesisk konference om innovation

06. maj 2014
I anledning af statsbesøget til Kina arrangerede Innovation Centre Denmark og Invest in Denmark 28. april en stor konference i Shanghai, som gav både danske og kinesiske virksomheder mulighed for at skabe netværk og tage ved lære af hinanden. Uddannelses- og Forskningsministeriet var hovedsponsor.

Kina efterspørger i disse år løsninger, viden og partnere, der kan tilføre landet innovation, som er nødvendig for at kunne løse de mange samfundsmæssige udfordringer, som et land med eksplosiv vækst står overfor. Omvendt er innovationskapaciteten i hastig vækst i Kina, som allerede kan fremvise flere af verdenens mest innovative virksomheder. Der er dog appetit efter mere. Begge disse forhold skaber gunstige markeder og muligheder for dansk innovation og teknologi.

Den dansk-kinesiske innovations- og investeringskonference blev åbnet af HKH Prinsgemalen og havde godt 300 deltagere. Åbningstalen lagde fundamentet for en konference, hvor der blev sat fokus på succesfulde dansk-kinesiske historier inden for innovation, forretningsmodeller og teknologi.

Blandt konferencens mange talere var bl.a. CEO Jørgen Vig Knudstorp fra LEGO Group og CEO Tue Mantoni fra Bang & Olufsen fra den danske side. Fra den kinesiske talte bl.a. President of Online Media Group fra Tencent, en af Kinas mest innovative virksomheder inden for sociale medier og e-handel, samt grundlæggeren af Beijing Genomics Institute, som er verdens førende indenfor gensekventering og har europæisk hovedkvarter i København.

Unikke muligheder for danske entreprenører

Konferencen var også et unikt udstillingsvindue for fire mindre danske virksomheder. Innovation Centre Denmark, Shanghai havde nemlig inviteret fire små lovende danske virksomheder til at fremvise noget af det bedste inden for dansk innovation. Virksomhederne – Effector Group, Labster, Queue-it og The Eye Tribe - fokuserer henholdsvis på forureningsbekæmpelse, innovativ uddannelse, serviceoptimering og informations- og kommunikationsteknologi – områder som Kina selv har fokus på i disse år. For de fire virksomheder er det håbet, at seminaret kan være med til at bane vejen for aftaler med kinesiske parter.

Innovation Centre Denmark er et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Invest in Denmark er en del af Udenrigsministeriet. Invest in Denmark arbejder for at tiltrække udenlandsk investering til Danmark, f.eks. ved at vejlede udenlandske virksomheder, der gerne vil etablere sig på det danske marked.

Hvis du vil vide mere om muligheder i Kina for danske innovative virksomheder og institutioner, kan du kontakte innovationsattaché Lars Christensen, Innovation Centre Denmark Shanghai, på larsch@um.dk.

Handlinger tilknyttet webside