Gå til indhold

Dansker skal stå i spidsen for europæisk forskning og innovation

19. marts 2014
Peter Olesen er valgt til ny formand for Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, EIT. Han afløser Alexander von Gabain.

Formand for Det Strategiske Forskningsråd, Peter Olesen, er valgt til ny formand for Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, EIT. Han afløser tyske Alexander von Gabain, der fratræder den 31. august 2014.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen håber, at udpegningen af Peter Olesen kan bidrage til at skabe en endnu stærkere sammenhæng mellem den europæiske og nationale forsknings- og innovationsdagsorden

- EIT har udviklet sig til en af de vigtigste EU-institutioner på uddannelses-, forsknings- og innovationsområdet. Udpegningen af Peter Olesen som formand for EIT er et velfortjent skulderklap. Han har leveret et dygtigt stykke arbejde i EIT’s bestyrelse og som formand for Det Strategiske Forskningsråd, og jeg er sikker på, at han er den rette formand til at styrke EIT yderligere, siger Sofie Carsten Nielsen.

Peter Olesen har siddet i EIT’s bestyrelse siden 2012. Han har som professor og direktør mange års erfaring med offentlig og privat forskning.

- Jeg er glad og beæret over at være blevet udpeget til formand af mine kolleger i EIT’s bestyrelse og vil gerne takke Alexander von Gabain for hans fremragende arbejde. Jeg ser meget frem til at videreudvikle EIT som en central aktør i forhold til at fremme innovation og entreprenørskab gennem integration af videntrekanten – forskning, erhvervsliv og uddannelse, siger Peter Olesen.

EIT er en central brik i EU’s forskningsprogram Horizon 2020 og har et samlet budget på 2,7 milliarder euro. Bestyrelsen får en vigtig opgave med at søsætte fem nye såkaldte KICs, som er store europæiske viden- og innovationsfællesskaber med deltagelse af en lang række europæiske universiteter og virksomheder.

Handlinger tilknyttet webside