Gå til indhold

Design bidrager til at løse hverdagens udfordringer

22. maj 2014
Design kan bidrage til innovative løsninger. Det lærte uddannelses- og forskningsministeren, da hun besøgte Designskolen Kolding.

Hvordan kan design bidrage til bæredygtig vækst og velfærd? Det var blandt temaerne, da uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen besøgte Designskolen Kolding den 22. maj.

Uddannelses- og forskningsministeren blev vist rundt på designskolen og fik et indblik i hverdagen for studerende og medarbejdere. Gennem mødet med studerende, undervisere, ledelse og konsulenter blev ministeren blandt andet introduceret for skolens tætte samarbejde med erhvervslivet, og hvordan design bidrager til konkrete løsninger, som kan forbedre nogle af de hverdagsudfordringer, vi står overfor. Eksempelvis kan design benyttes som redskab til at skabe bedre sociale relationer for handicappede borgere eller til at forbedre virksomheders produktion.

- Designskolen Kolding er et godt eksempel på, hvordan design kan være med til at skabe innovation og vækst på mange forskellige niveauer. Noget af det jeg syntes var rigtig spændende var et projekt, der handlede om, hvordan virksomheder, ved hjælp af designeres måde at gribe tingene an på, kan forbedre deres forretningsfordele, både gennem innovativ produktudvikling, procestilrettelæggelser og på strategisk niveau, siger Sofie Carsten Nielsen.

 

Uddannelses- og forskningsministeren fik lejlighed til at hilse på flere studerende i løbet af dagen. Her fremviser modestuderende Kathrine Gram Hvejsel dele af sin afgangskollektion. Foto: Katrine Worsøe Kristensen
Uddannelses- og forskningsministeren fik lejlighed til at hilse på flere studerende i løbet af dagen. Her fremviser modestuderende Kathrine Gram Hvejsel dele af sin afgangskollektion. Foto: Katrine Worsøe Kristensen

Designskolen i Kolding 

  • Designskolen i Kolding uddanner professionelle designere inden for kommunikation, mode, industrielt design, tekstil og accessoires.
  • Uddannelsen til designer varer fem år og er opdelt i en bacheloruddannelse, som varer tre år, og en kandidatuddannelse, som varer to år.
  • For at blive optaget på designskolen skal ansøgere udarbejde en hjemmeopgave inden for et bestemt designeemne. Efterfølgende skal de præsentere deres hjemmeopgave og portfolio ved en adgangssamtale. 

Handlinger tilknyttet webside