Gå til indhold

Det Frie Forskningsråd: Årsrapport 2013 er nu på gaden

25. marts 2014
Det Frie Forskningsråds årsrapport 2013 orienterer bl.a. om årets aktiviteter, nye initiativer, nøgletal og udvalgte forskningsprojekter, som rådet har igangsat i året, der gik.

Det Frie Forskningsråd har i 2013 investeret ca. 1,2 mia. kr. i Danmarks bedste forskere (Foto Per Wessel)
Det Frie Forskningsråd har i 2013 investeret ca. 1,2 mia. kr. i Danmarks bedste forskere (Foto Per Wessel)

I 2013 har Det Frie Forskningsråd investeret ca. 1,2 mia. kr. i Danmarks bedste forskere. Som årsrapportens hovedtal indikerer, har rådet fortsat en meget vigtig rolle at spille i  forhold til at sikre den frie forsknings vilkår og hermed skabe den bedste grobund for fremtidens innovation, der skal være med til at sikre Danmarks fortsatte udvikling som et velfungerende og velstående land.

I Årsrapport 2013 beretter Det Frie Forskningsråd om nye initiativer i det forgangne år.  Rådet har bl.a. lanceret YDUN-programmet målrettet kvindelige forskere, ligesom der er vedtaget en ligestillingspolitik, som skal bidrage til at få flere kvindelige forskere til tops i universitetsverdenen.

Også internationalisering har stået højt på rådets dagsorden, hvilket illustreres af lanceringen af det nye Mobilex-program, der skal give postdocer mulighed  for at slå sig ned i et udenlandsk forskningsmiljø og her høste vigtig international forskningserfaring. 

Årsrapporten præsenterer desuden en række af de forskere og forskningsprojekter, som rådet har sat i gang i året, der gik.

For yderligere information kontakt

  • Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd, tlf. 3011 5340
  • Grete Kladakis, kontorchef i Styrelse for Forskning og Innovation, tlf. 2518 6628

Om Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd består af en bestyrelse og fem faglige råd, der har ansvaret for årligt at investere godt 1,2 milliader kroner til forskning baseret på forskernes egne initiativer. Rådet yder desuden forskningsfaglig rådgivning til uddannelsesministeren, regeringen og Folketinget inden for alle videnskabelige områder.

Handlinger tilknyttet webside