Gå til indhold

Er der noget der hedder Hallucinogenologi?

11. april 2014
I anledningen af Forskningens Døgn besøger Raske Penge en række folk, der virkelig nørder igennem.

Raske Penge synger om hallucinogenologi i sin sang ”Intelligent”, men er der noget, der hedder sådan?

Sebastian Leth-Petersen er kemiker og hjerneforsker og arbejder med biokemiske processer i hjernen på det sundhedsfaglige fakultet på Københavns Universitet.

Han forklarer Raske Penge, at hallucinogener dækker over det samme som psykedelika, altså psykedeliske stoffer. Det er begge kemikalier, der har en effekt på sanseapparatet. Hallucinogenologi er teknisk set ikke et helt korrekt ord, men det er et ord, der har vundet indpas i det danske sprog.

Men hvad laver man egentlig, når man forsker i hallucinogener?

Vi bruger kemikalier som præcisionsværktøjer, der trænger ind i hjernen. Hjernen er som en kæmpestor biokemisk maskine med tusind forskellige knapper og håndtag. Vi tænder og slukker for alle knapper én for én og hiver i håndtagene, og så ser vi, hvad der sker og observerer ændringer, forklarer Sebastian Leth-Petersen.

Sejt at være nørd

Forskningens Døgn har i samarbejde med Raske Penge iværksat en kampagne, der skal sætte fokus på forskning. Raske Penge går på besøg hos passionerede forskere og fagfolk, der for alvor nørder igennem i en række små film. Budskabet er, at det er sejt at være en nørd, og at man kommer langt ved at være passioneret, nysgerrig og skabende.

Følg med i Slip nørden løs-kampagnen på

Se flere film, hvor Raske Penge går på nørdbesøg på

Handlinger tilknyttet webside