Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 Video: Fem nobelprismodtagere deltager i EuroScience Open Forum i København

Video: Fem nobelprismodtagere deltager i EuroScience Open Forum i København

Fem nobelprismodtagere vil være blandt talerne på Europas største forum for tværfaglig videnskab. 4.500 delegerede og 30.000 gæster ventes at deltage i Euroscience Open Forum 2014, der finder sted i Carlsberg Byen i juni. Der er nu åbnet for tilmelding.

28. januar 2014

Arrangørerne af EuroScience Open Forum 2014, ESOF2014, har annonceret nogle af de navne, der står øverst på plakaten til videnskabsforummet, der finder sted fra den 21. til den 26. juni.

Blandt talerne er nobelprismodtagerne Daniel Kahnemann, Princeton University, Serge Haroche, Collège de France, Brian Schmidt, Australian National University, Ada Yonath, Weizmann Institute of Science, og Venkatraman Ramakrishnan, MRC Laboratory of Molecular Biology.

Under EuroScience Open Forum 2014 vil de, sammen med internationale ledere indenfor videnskabspolitik og innovation som Europa-kommissær Máire Geoghegan-Quinn og grundlæggende partner i Gehl Architects Jan Gehl, diskutere den fremtidige kurs for global forskning og innovation.

Annonceringen af de første talere på ESOF2014 sker samtidig med, at der nu er åbnet for tilmeldingen til begivenheden på ESOF2014s hjemmeside.

Styrelsen for Forskning og Innovation under Uddannelsesministeriet er arrangør af EuroScience Open Forum. Arrangøren forventer, at cirka 4.500 forskere, studerende og mediefolk vil deltage i konferencen for at diskutere emner som Det sunde samfund, Sindets revolution og Læring i det 21. århundrede.

Uddannelsesminister Morten Østergaard ser frem til at invitere delegerede fra hele verden til Carlsberg Byen.

- EuroScience Open Forum skal bygge bro mellem forskningens verden og det omkringliggende samfund og sikre, at især flere unge får øjnene op for forskning og innovation. Det er fantastisk, at nogle af forskningsverdenens største stjerner har meldt deres ankomt. ESOF bliver en spændende ramme for en konference og en festival, hvor ideerne vil få frit løb. Her vil forskere få rig mulighed for at præsentere og diskutere det, de brænder for med beslutningstagere, mediefolk og borgere, siger Morten Østergaard.

Sideløbende med den videnskabelig konference under ESOF2014 afholdes en stor videnskabsfestival i Carlsberg Byen, hvor offentligheden inviteres til at deltage i et seks dages program med udfordrende videnskabsaktiviteter. Arrangørerne forventer, at op mod 30.000 gæster vil besøge festivalen.

Om EuroScience Open Forum

EuroScience Open Forum afholdes hvert andet år. Det første arrangement fandt sted i Stockholm i 2004. Siden er det blevet afholdt i München (2006), Barcelona (2008), Torino (2010) og i Dublin (2012).

ESOF blev lanceret af Euroscience, en græsrodsorganisation for videnskab, teknologi og innovation i Europa.

Om EuroScience Open Forum 2014 i København 

  • EuroScience Open Forum 2014 finder sted fra den 21. til 26. juni. 
  • Begivenheden består af et forum med en lang række oplæg og debatter samt en videnskabsfestival.
  • Deltagelse i det videnskabelige forum kræver tilmelding og der er et tilmeldingsgebyr. 
  • Det er gratis at deltage i videnskabsfestivalen Science in The City, der er åben for offentligheden.
Senest opdateret 25. marts 2019