Gå til indhold

Festlig åbning af Forskningens Døgn i Aalborg

25. april 2014
Aalborg Universitet var vært for åbningen af årets udgave af Forskningens Døgn på Nordkraft.

Foto: Lars Horn.
Foto: Lars Horn.
Som protektor for Forskningens Døgn deltog Kronprinsesse Mary i åbningsarrangementet og overrakte Forskningskommunikationsprisen sammen med direktør for Styrelsen for Forskning og Innovation, Hans Müller Pedersen. Den fornemme pris på 100.000 kroner gik i år til professor i litteratur, Anne-Marie Mai, Syddansk Universitet.

 

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var forhindret i at være til stede i Aalborg på grund af det danske statsbesøg i Kina, men i en videotale understregede hun, at forskningen ikke skal være for de få indviede, og at Forskningens Døgn har en vigtig rolle i forhold til at skabe forståelse for den betydning forskningen har for vores samfund og vores hverdag.

Hun understregede endvidere, at videnskabsmænd ikke nødvendigvis er mænd og at der er plads til mange flere kvinder i topppen af forskningens kransekage.

Vinderne af Innovationsprisen 2014 blev fundet ved en afstemning blandt åbningsarrangementets 250 indbudte gæster. Tre studerende, Arturs Avramenko, Martins Spricis og Nikita Kazakevic, fra Erhvervsakademiet Århus vandt prisen på 50.000 kr. med projektet AurApp - en app, som kan registrere og slå alarm, hvis dens ejer rammes af et epileptisk anfald. VIA University College står bag Innovationsprisen.

Åbningsarrangementet bød desuden på præsentationer af anvendt forskning i form af flyvende droner til overvågning og eftersøgning samt mobile hjerte-lunge-maskiner, som kan redde stærkt nedkølede personer fra døden. Journalist Ulla Essendrop var konferencier ved åbningen af Forskningens Døgn. Forskningens Døgn 2014 varer fra torsdag den 24. april til lørdag den 26. april. I løbet af videnskabsfestivallens tre dage er der mulighed for at deltage i over 400 arrangementer over hele landet.

 

Handlinger tilknyttet webside