Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 Forskningens svar på en Oscar er uddelt

Forskningens svar på en Oscar er uddelt

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har netop kåret vinderne i kategorien: De mest lovende topforskere inden for natur-, ingeniør- og biovidenskab. Seks forskere i Danmark er blandt modtagerne af de prestigefyldte forskningsbevillinger fra ERC.

17. januar 2014

Der er tale om uddeling af de såkaldte ERC’s Consolidator Grants. Bevillingerne uddeles til topforskere midt i deres karriere, som ønsker at sammensætte en uafhængig forskergruppe til at forfølge nye idéer. Forskerne har opnået bevillingerne inden for:

  • Natur- og ingeniørvidenskab/Physical Sciences and Engineering (PE)
  • Biovidenskab/Life Sciences (LS).

Om de seks ERC-modtagere

Forskere på Københavns Universitet (KU) tegner sig for tre bevillinger, mens Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og IT-Universitetet hver modtager en forskningsbevilling fra ERC.

De seks modtagere er:

Europæisk placering

Med de seks bevillinger placerer Danmark sig på en fornem nordisk 2. plads foran Finland og Norge, mens Sverige har fået tildelt flest bevillinger i denne runde. Sverige modtog ti bevillinger, Finland modtog fire bevillinger og Norge en bevilling.

Den europæiske topscorer er Storbritannien med 62 bevillinger, efterfulgt af Tyskland og Frankrig med henholdsvis 43 og 42 bevillinger.

Læs mere om ERC:

 

Senest opdateret 17. januar 2014