Gå til indhold

Horizon 2020: Opslag inden for EU-industripartnerskaber offentliggjort

09. juli 2014
Europa-Kommissionen præsenterer i dag den 9. juli 2014 opslag under de såkaldte Fælles Teknologiinitiativer. Der er afsat cirka 8,5 milliarder kroner til områder som innovativ medicin, biobaseret industri, brændselsceller, transport og elektronik.

I dag den 9. juli 2014 offentliggør Europa-Kommissionen nye opslag til forsknings- og innovationsprojekter under Fælles Teknologiinitiativer (Joint Technology Initiatives, JTI). Det sker ved et arrangement i Bruxelles med deltagelse af blandt andre Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og Forskningskommissær, Máire Geoghegan-Quinn. Samlet afsættes der 19,5 milliarder euro over de næste syv år til disse EU-industripartnerskaber.

Hvem kan søge?

Opslagene om forsknings- og innovationsprojekter er åbne for deltagelse af store virksomheder, SMV’er, universiteter, forskningsinstitutioner og øvrige organisationer.

Om opslagene

Opslagene offentliggøres på:

Til årets opslag er der afsat 1,13 milliarder euro fra EU-budgettet – et beløb som bliver matchet med en tilsvarende investering fra industrien. Enkelte af initiativerne medfinansieres også af EU-medlemslandene.

Opslagene omhandler syv JTI'ere med følgende eksterne hjemmesider:

Eksempel på et JTI: Bio-Based Industries

Et af de EU-industripartnerskaber som i dag præsenterer sit første opslag er JTI Bio-Based Industries. Programmets hovedformål er at understøtte overgangen til en mere ressourceeffektiv og bæredygtig biobaseret økonomi og bidrage til øget vækst og beskæftigelse, særligt i landdistrikter, samtidig med at der spares ressourcer og omkostningerne for miljøet mindskes.

Bag programmet står Europa-Kommissionen og en række virksomheder inden for den biobaserede industri, herunder danske Novozymes.

Programmet har et samlet budget på omkring 3,7 milliarder euro for perioden 2014-2020.

Eksterne links

Handlinger tilknyttet webside