Gå til indhold

InnovationsFonden afsætter midler til offentlig ErhvervsPhD - ansøgningsfrist 13. oktober

07. juli 2014
InnovationsFonden har besluttet at udbyde 10 bevillinger til offentlige ErhvervsPhD-projekter i 2014 med ansøgningsfrist den 13. oktober.

10 bevillinger til offentlig ErhvervsPhD

Et ErhvervsPhD-projekt er en ph.d.-uddannelse, hvor den studerende ansættes i en privat virksomhed og samtidig indskrives på et universitet, og arbejder på det samme projekt begge steder. Hvis den studerende ansættes i en offentlig organisation i stedet for en privat virksomhed, kan man normalt ikke få tilskud til projektet. I 2010-2013 har der imidlertid været særlige ansøgningsfrister, hvor man har kunnet søge om tilskud til offentlig ErhvervsPhD. InnovationsFonden har besluttet at videreføre dette i 2014 med en ansøgningsfrist den 13. oktober, hvor der vil udbydes 10 bevillinger til ErhvervsPhD i den offentlige sektor.

Ændringer i krav

InnovationsFonden har samtidig besluttet at justere kravene til ansøgninger om offentlig ErhvervsPhD. Ændringerne er følgende:

Øget fokus på merværdi

Som tidligere år vil der i 2014 sandsynligvis være konkurrence om midlerne. I denne situation vil ansøgningerne blandt andet prioriteres efter, hvor nyt projektets forskningsområde er for den ansøgende offentlige organisation.

Øget fokus på resultater

Der er allerede krav om, at et offentligt ErhvervsPhD-projekt har en nytteværdi både for den ansøgende organisation og samfundet. Ansøgere skal nu også forklare, hvordan projektets nytteværdi vil realiseres i den offentlige organisation.

Større begrænsninger for forskningsinstitutioner som ansættelsessted

Universiteter og andre offentlige forskningsinstitutioner kan fungere som værtsvirksomhed og dermed ansætte den studerende, men kun hvis projektet ikke falder inden for institutionens faste forskningsområder. Hidtil har man vurderet dette på afdelingsniveau. Fremover vil det vurderes på organisationsniveau. Det betyder, at en afdeling på et universitet ikke kan søge om offentlig ErhvervsPhD inden for et område, som en anden afdeling på universitetet beskæftiger sig med.

Handlinger tilknyttet webside