Gå til indhold

Ny minister møder studerende til debat om uddannelseskvalitet

25. februar 2014
Roskilde Universitet bliver første stop for uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når hun indleder sin debatturne til uddannelsesinstitutioner landet over for at møde studerende og ansatte og debattere, hvordan kvaliteten af de videregående uddannelser kan forbedres.

De videregående uddannelser skal være af høj kvalitet, og alle studerende skal opnå viden og kompetencer, de kan bruge i deres arbejdsliv.

Det understreger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, der har en ambition om, at de danske videregående uddannelser skal være blandt verdens allerbedste.
 
Sofie Carsten Nielsen vil som led i arbejdet med uddannelseskvalitet debattere med studerende og ansatte på uddannelsesinstitutioner for at høre deres syn på, hvordan niveauet på uddannelserne kan hæves, og hvordan dimittender får bedre muligheder for job.
 
De studerende på Roskilde Universitet bliver de første studerende, der får mulighed for at debattere med uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

- De studerende skal have den bedst mulige uddannelse og opnå faglig viden på højeste niveau inden for deres felt, så de har kompetencer til at kunne gøre sig gældende på jobmarkedet og udvikle sig i deres arbejdsliv. Jeg ser frem til at høre alle gode ideer og forslag fra både studerende, undervisere, rektorer og fra erhvervslivet, så vi kan løfte kvaliteten af vores videregående uddannelser til gavn for hver enkelt studerende og for samfundet, siger Sofie Carsten Nielsen.

Uddannelses- og forskningsministeren debatterer med prorektor Hanne Leth Andersen og formand for studenterrådet Drude Rohde samt øvrige studerende og ansatte på Roskilde Universitet torsdag den 27. februar kl. 12.30-14.00 i det nye studenterhus, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde, bygning 13.

Kvalitet og relevans i de videregående uddannelser

Sofie Carsten Nielsen tager afsæt i det arbejde, som tidligere uddannelsesminister Morten Østergaard satte i gang i efteråret ved blandt andet at nedsætte et udvalg for kvalitet og relevans i de videregående uddannelser.

Udvalget skal komme med anbefalinger til at forbedre de videregående uddannelsers kvalitet og relevans i forhold til arbejdsmarkedet. Udvalget udgiver i løbet af 2014 to delrapporter og afslutter arbejdet med en samlet rapport ultimo 2014.

Handlinger tilknyttet webside