Gå til indhold

Nyt Rumforskningsudvalg klar til at tage fat

04. juni 2014
Uddannelses- og forskningsministeren har pr. 1. juni 2014 udpeget medlemmerne af ministerens rådgivende Rumforskningsudvalg.

Rumforskningsudvalget har blandt andet til opgave at rådgive uddannelses- og forskningsministeren om prioriteringen af bevillingerne til dansk deltagelse i den europæiske rumorganisation ESA’s rumprogrammer. Udvalget består af 12 medlemmer med bred faglig viden om udnyttelsen af rummet fra forskningsfaglige, højteknologiske, erhvervs- og myndighedsrettede områder.

Formanden for Rumforskningsudvalget er fortsat Professor Jørgen Christensen-Dalsgaard fra Aarhus Universitets Institut for Fysik og Astronomi. Den fulde oversigt over udvalgets medlemmer samt udvalgets nye kommissorium fremgår af Uddannelses og Forskningsministeriets hjemmeside.

Rumforskningsudvalget blev dannet i 2010 som et bredt sammensat rådgivende udvalg og var en central anbefaling fra en international analyse af dansk rumforskning i 2008. Her blev en repræsentativ rådgivning af ministeren på det rumfaglige område efterlyst.

Nedsættelsen af udvalget er ikke hjemlet ved lov og er udelukkende et rådgivende organ for den siddende minister med ESA som ansvarsområde. Rumforskningudvalget sekretariatbetjenes af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Kontakt

Gorm Kofoed Petersen
Kontorchef
Tlf.: +45 72 31 82 87
Email: gpe@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside