Gå til indhold

Om en måned samles videnskabens skarpeste hjerner i København

21. maj 2014
Om præcis en måned er Danmark vært for den største og vigtigste videnskabsbegivenhed på dansk grund nogensinde, når Europas største tværfaglige videnskabskonference EuroScience Open Forum (ESOF2014) og festivalen Science in the City finder sted i Carlsberg Byen i København den 21.-26. juni.

Ved ESOF2014 diskuterer nogle af verdens skarpeste hjerner videnskab, forskning og innovation, og den samlede IQ i København får et løft, når 4.500 kloge mennesker under det overordnede tema 'Science Building Bridges' vender tidens største videnskabelige temaer på kryds og tværs. Det forventes, at over 30.000 besøgende vil tage del i den gratis festival Science in the City, der foregår samtidig med ESOF2014.

- Videnskaben skal hyldes og dyrkes, for forskning i blandt andet sundhed, miljø og mad berører os alle hver eneste dag. Og det er netop det, EuroScience Open Forum handler om. Forskning baner vejen for ny viden og nye løsninger, som skal løse fremtidens udfordringer, og som er hele fundamentet under vores fremtidige velfærd og samfund, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Videnskaben bygger bro til samfundet

Mottoet for ESOF2014 er ’Science Building Bridges’ og målet med ESOF2014 og Science in the City er at bygge bro mellem videnskabens verden og samfundet.

- Alle danskere og gæster på besøg bør slå vejen forbi den gratis festival i Carlsberg Byen Science in the City for at lege, lytte og lære om forskning og videnskab. Her kan man møde nogle af verdens bedste forskere og med egne øje se nogle af de største og vigtigste gennembrud, som videnskaben har skabt for dig og mig. Det er også med til at åbne døren til videnskaben for vores børn og unge, og måske endda gøde jorden for en fremtidig forskerspire, siger Sofie Carsten Nielsen.

Bliv klogere på Science in the City-festivalen

Science in the City festivalen byder på spændende events fra mere end 80 danske og udenlandske arrangører. Man kan blandt andet lære, hvordan man producerer kvalitetsgrønsager i byen uden dagslys og uden jord og få indblik i, hvordan man fremstiller kunstigt kød. Man kan også se et bud på fremtidens super-jeg, hvor mennesket står på tærsklen til at blive endnu skarpere, hurtigere og stærkere ved hjælp af medicin og teknik, høre nyt om kræftceller i rummet og besøge Danmarks største og nyeste forskningsskibe.

Handlinger tilknyttet webside