Gå til indhold

Tilmelding stadig mulig til Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikations konference om digital humaniora

26. marts 2014
Det Frie Forskningsråd | Kultur og kommunikation afholder sin årlige temakonference den 1. april 2014 - denne gang med temaet 'digital humaniora'.

Gennem de senere år er brugen af digitale hjælpemidler og fælles infrastrukturer blevet stadig mere udbredt inden for humanistisk forskning. Forskningen beskæftiger sig med kulturarven forstået bredt som tekster, billeder, artefakter og dokumenter. Med digitale infrastrukturer kan forskere nu arbejde anderledes med disse kilder. Tilgængeligheden af store mængder forskningsdata, nye måder at håndtere dem digitalt på og nye måder at dele og udveksle på bliver derfor relevant for stadig flere forskere.

Med dette års temakonference vil Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation igangsætte en dialog om mulighederne og perspektiverne i digitalt understøttet forskning inden for alle felter af humaniora. Med bidrag fra danske og udenlandske forskere vil rådet sætte fokus på nogle af de udfordringer, der tegner sig i lyset af det digitale paradigme, og diskutere et antal udvalgte eksempler på digitalt understøttet forskning i Danmark i dag.

Tilmelding sker ved følgende link:

Se programmet her:

Handlinger tilknyttet webside