Gå til indhold

Slip nørden løs med Raske Penge

13. marts 2014
Byg en nørde-maskine, der sætter en bevægelse i gang: En bold ruller hen ad en rampe, rammer en låge, der er forbundet med en snor, som trækkes i og aktiverer et hjul, der kører rundt og tænder en elektrisk pære… Sådan lyder opfordringen fra Forskningens Døgn til landets børn og unge.

Forskningens Døgn har indgået et samarbejde med rapperen Raske Penge om en kampagne, der særligt henvender sig til børn og unge.

Raske Penge har lavet en lille film, der skal få flest mulige til at deltage. Budskabet er, at det er sejt at være en nørd, og at man kommer langt ved at være passioneret, nysgerrig og skabende.

Kampagnen udrulles på de sociale medier, og inspirationen kommer fra Storm P, som er kendt for sine tegninger af maskiner, der sætter en kædereaktion i gang.

Projektleder på Forskningens Døgn Kathrine Saxild håber på, at rigtig mange børn og unge vil tage opfordringen op og bygge nørdemaskiner.

- I en tid hvor meget handler om at være som alle de andre og se ud på den helt rigtige måde, så er det her en opfordring om at nørde igennem. Der sidder masser af børn og unge derude, som er kreative, skæve og passionerede – og det er dem, vi vil have ud af busken og have i gang med at bygge nørdemaskiner, siger Kathrine Saxild.

Den bedste og mest nørdede maskine præmieres med en privat koncert med Raske Penge.

Film med nørdemaskiner skal indsendes på Forskningens Døgns Facebook-side senest tirsdag den 29. april. Vinderen kåres mandag den 12. maj.

Læs mere om konkurrencen på

Handlinger tilknyttet webside