Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 Studievalgs vejledning gør valg af uddannelse lettere

Studievalgs vejledning gør valg af uddannelse lettere

Flertallet af elever på ungdomsuddannelserne og andre unge og voksne er tilfredse med Studievalgs vejledning, der blandt andet gør dem mere afklarede i deres valg af uddannelse. Det viser en ny undersøgelse.
Kontakt
Camilla Badse
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 16
Email: cba@ufm.dk

03. marts 2014

Elever på ungdomsuddannelserne og andre unge og voksne er generelt tilfredse med Studievalgs vejledning. Det viser de omkring 10.000 besvarelser i en landsdækkende brugerundersøgelse af vejledningen hos de syv regionale Studievalgscentre. Vejledningen består blandt andet af kollektiv- og udvidet vejledning om videre- og efteruddannelse.

Vejledningen gør elever på ungdomsuddannelser mere afklarede

Fra de gymnasiale uddannelser (hf, htx, hhx og stx) har godt 7.000 afgangselever medvirket i undersøgelsen. Heraf svarer ni ud af ti, at de føler sig mere afklarede om mulighederne for videregående uddannelse efter Studievalgs kollektive obligatoriske vejledning på klassebasis. Kun fem procent af eleverne vurderer, at vejledningen slet ikke er brugbar.

43 procent af de elever, der har deltaget i undersøgelsen, har modtaget individuel vejledning eller vejledning i mindre grupper. 63 procent af dem vurderer, at de i nogen grad eller i høj grad er blevet mere afklarede om deres muligheder for videregående uddannelse og karriere.

Godt 2.000 afgangselever fra erhvervsuddannelserne (EUD) har også deltaget i undersøgelsen, 27 procent af dem har benyttet sig af Studievalgs kollektive vejledning. Tilfredsheden med Studievalgs vejledning er generelt høj blandt afgangseleverne fra erhvervsuddannelserne.

Unge og voksne uden for uddannelsessystemet søger uddannelse efter vejledning

Unge og voksne uden for uddannelsessystemet - primært sabbatister – er en tredje gruppe, der har deltaget i undersøgelsen. Langt de fleste er med vejledning fra Studievalg blevet mere afklarede om valg af videregående uddannelse. Stort set alle, der har modtaget vejledning, har søgt ind på en videregående uddannelse eller forventer at gøre det.

Om Studievalg

  • Studievalg vejleder elever på ungdomsuddannelser om valg af videregående uddannelse og karriere samt unge og voksne, som søger information om videregående uddannelse og efteruddannelse.
  • Vejledningen er fordelt over syv regionale vejledningscentre.
  • Brugerundersøgelsen af Studievalgs vejledning er gennemført i maj-juli 2013.
Senest opdateret 15. august 2019