Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 Tre erhvervs-ph.d.er modtager pris for formidling af forskning

Tre erhvervs-ph.d.er modtager pris for formidling af forskning

Tre erhvervs-ph.d.er modtager ErhvervsPhD-Foreningens Formidlingspris 2014 for at formidle deres forskning i et let og forståeligt sprog. Uddannelses- og forskningsministeren overrakte priserne.
Kontakt
Kristina Mie Hansen
Pressesekretær
Tlf.: +45 72 31 80 12
Email: kmh@ufm.dk

07. maj 2014

Hvordan kan målrettet nedbrydning af kunstige hjerner afsløre konstruktioners skjulte egenskaber? Hvad er årsagen til, at det er så svært at udvikle en insulinpille? Og hvordan er letbaner interessante i forhold til byudvikling?

Det svarer tre forskere på i hver deres forskningsartikel, der baserer sig på deres erhvervs-ph.d.-afhandling. Alle tre har formået at beskrive deres forskning i et let, forståeligt sprog. Derfor har ErhvervsPhD-Foreningen tildelt Mette Olesen, Sofie Trier og Niels Hørbye Christiansen henholdsvis første-, anden- og tredjepræmien af foreningens formidlingspris. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen overrakte priserne.

 

Mette Olsen overrækkes 1. præmie.jpg
Mette Olesen vinder førstepræmien for sin artikel om, hvordan letbaner skaber mulighed for byudvikling. Foto: Tom Jarsø, ATV

 - Vi skal leve af forskning i fremtiden. Forskningens resultater skal være med til at skabe arbejdspladser og sikre vores velfærdssamfund. For at vi kan få mest muligt gavn af den værdifulde danske forskning, skal resultaterne nå ud til flere. De tre vindere har formået at sætte deres forskning ind i en klar og forståelig sammenhæng, så forskningen kan blive formidlet til folk uden for universiteternes mure, siger Sofie Carsten Nielsen.

Priserne blev overrakt ved Akademiet for Tekniske Videnskabers (ATV) årsmøde den 6. maj. 1., 2.- og 3. pladsen udgør henholdsvis 16.000 kr., 8.000 kr. og 4.000 kr. Derudover bliver vindernes artikler publiceret på Videnskab.dk samt på ScienceNordic.com.

 

Vinderne af Formidlingsprisen 2014.jpg
Vinderne af Formidlingsprisen 2014 er Mette Olesen, Sofie Trier og Niels Hørbye Christiansen.<br /> Foto: Tom Jarsø/ATV

Forud for prisoverrækkelsen deltog uddannelses- og forskningsministeren i en debat. Debatten handlede om Danmark som produktionsland, herunder hvordan produktion og innovation spiller sammen, og hvilke krav det stiller til fremtidens uddannelser og kandidater.

Senest opdateret 07. maj 2014