Gå til indhold

Uddannelsesmiljøet på Bornholm skal styrkes

17. juni 2014
Miljøet på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser på Bornholm skal fremtidssikres. En ny arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for, at uddannelserne kan flytte sammen i et fælles Campus Bornholm for at styrke udvikling af uddannelserne på øen.

For at sikre at uddannelserne og uddannelsesmiljøet på Bornholm fortsat udvikler sig, har undervisningsminister Christine Antorini og uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen nedsat en arbejdsgruppe, som skal udarbejde en konkret model for en fysisk samling af de videregående uddannelser og ungdomsuddannelserne på Campus Bornholm.

- Vi skal have nogle af verdens bedste uddannelser for vores unge – også på Bornholm. I en fælles campus er der oplagte muligheder for samarbejde og nytænkning på tværs. Det vil styrke hver enkelt uddannelse til gavn for både undervisere og studerende – lærere og elever, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Professionshøjskolen UCC, Professionshøjskolen Metropol, Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, Campus Bornholm og Bornholms Regionskommune. Under-visningsministeriet og Uddannelses-og Forskningsministeriet deltager også i arbejdet. Arbejdsgruppen tager udgangspunkt i, at Campus Bornholms planlagte byggeri udvides, så det også kan rumme de videregående uddannelser og SOSU-uddannelsen.

- Det er vigtigt at udvikle uddannelserne på Bornholm, og derfor skal gode kræfter sættes ind på at undersøge, hvordan uddannelsesmiljøet på Bornholm kan blive endnu bedre. Der er et stort potentiale i at samle forskellige uddannelser fysisk, blandt andet fordi lærerne og de unge får bedre rammer at arbejde og uddanne sig i, og man kan trække på hinandens viden, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Arbejdsgruppen skal udvikle modeller med en stor grad af fælles lokaleanvendelser, så økonomien bliver bæredygtig for de deltagende uddannelsesinstitutioner. Undervisningsministeriet indgår i dialog med kommunen om spørgsmål i forbindelse med fraflytning af eksisterende uddannelseslokaler.

Om uddannelsesinstitutionerne

    • Ungdomsuddannelserne på Bornholm er i dag sammenlagt i en institution - Campus Bornholm.
    • Fysisk bliver uddannelserne i første halvdel af 2017 placeret i et renoveret og nybygget campus (også kaldet Campus Bornholm).
    • Sygeplejerskeuddannelsen og SOSU-uddannelserne på Bornholm udbydes af Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole (Bornholm SUND).
    • Professionshøjskolen UCC udbyder i dag lærer- og pædagoguddannelse, uddannelse til pædagogisk assistent (PAU), efter- og videreuddannelse samt fungerer som center for undervisningsmidler (CFU) i Rønne.
    • Professionshøjskolen Metropol udbyder i dag socialrådgiveruddannelsen i Rønne.

 

Handlinger tilknyttet webside