Gå til indhold

Undervisere drøfter god undervisning med ministeren

21. februar 2014
Uddannelses- og forskningsministeren holder rundbordssamtaler med undervisere fra erhvervsakademierne, professionshøjskolerne og de videregående kunstneriske uddannelser.

Kvaliteten i de videregående uddannelser skal løftes. Derfor inviterer uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen nu en række undervisere fra henholdsvis erhvervsakademierne, professionshøjskolerne og de videregående kunstneriske uddannelser til rundbordssamtaler om god undervisning.

Regeringen nedsatte i efteråret 2013 Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser, der skal give anbefalinger til at forbedre de videregående uddannelsers kvalitet og relevans i forhold til arbejdsmarkedet og skabe et solidt grundlag for at sikre den bedst uddannede generation nogensinde.

- Det er helt afgørende, at vi udfordrer de studerende til deres ypperste og giver dem de bedste muligheder på fremtidens arbejdsmarked. Det er ikke mindst i mødet mellem undervisere og de studerende, at de studerende skal opleve forbedringen. Underviserne har den praktiske erfaring. Deres faglige indsigt og udveksling af idéer og viden er et helt afgørende indspil i processen, og jeg ser frem til at høre deres overvejelser og modtage deres ideer, siger Sofie Carsten Nielsen.

Rundbordssamtalerne vil handle om, hvad god undervisning er, og hvordan der kan skabes bedre rammer for undervisningen. Der vil blandt andet blive drøftet spørgsmål om tilrettelæggelse af undervisningsforløb, udvikling og nye initiativer, aktiv deltagelse fra de studerende, undervisningsdifferentiering, it og barrierer for den gode undervisning. Konklusionerne fra rundbordssamtalerne sendes videre til kvalitetsudvalget.

Rundbordssamtalerne finder sted i Uddannelses- og Forskningsministeriet den 24. – 25. februar.

Undervisere fra universiteterne var inviteret til rundbordssamtale i januar 2014. 

Handlinger tilknyttet webside