Undervisere fra de maritime uddannelser: God undervisning er tæt knyttet til praksis
De maritime uddannelser har en stærk tilknytning til erhvervslivet og samarbejder med universiteterne. Det var to af de styrker, som undervisere fra fem maritime uddannelsesinstitutioner pegede på, da de den 11. marts mødte uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen for at drøfte god undervisning.
- Mange undervisere på de maritime uddannelser har praktisk erfaring fra private virksomheder og kender dermed virkeligheden i blandt andet den maritime branche. Uddannelsesinstitutionerne gør desuden meget for at have et tæt samarbejde med erhvervslivet. Det gavner undervisningen, og det er positivt, at de studerende allerede i løbet af uddannelsen får et netværk blandt virksomhederne, siger Sofie Carsten Nielsen.
Mødet med underviserne er et led i uddannelses- og forskningsministerens arbejde for at styrke kvaliteten i de videregående uddannelser ved blandt andet at høre undervisernes syn på spørgsmål om tilrettelæggelse af undervisningsforløb, aktiv deltagelse fra de studerende, undervisningsdifferentiering, it og barrierer for den gode undervisning.
Regeringen nedsatte i efteråret 2013 Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser, der skal give anbefalinger til at forbedre de videregående uddannelsers kvalitet og relevans i forhold til arbejdsmarkedet og skabe et solidt grundlag for at sikre den bedst uddannede generation nogensinde.
Undervisere fra universiteterne, professionshøjskolerne, erhvervsakademierne og de kunstneriske videregående uddannelser har tidligere på året været inviteret til rundbordssamtaler i ministeriet for ligeledes at drøfte god undervisning. Konklusionerne fra rundbordssamtalerne og fra mødet med underviserne fra de maritime uddannelser sendes videre til kvalitetsudvalget.
Handlinger tilknyttet webside