Gå til indhold

Unge fra hele landet dyster om fremtidens udfordringer

25. marts 2014
Gymnasieelever fra hele landet mødes til Studenterparlament på Aarhus Universitet for at diskutere, hvordan forskning og politiske initiativer kan forme fremtidens by. Delegerede fra parlamentet i Aarhus deltager til sommer i et europæisk studenterparlament under EuroScience Open Forum i København.

Hvordan skaber vi den mest klimavenlige by, og hvad skal der til for at gøre folk til aktive lokale medborgere? Det er nogle af de spørgsmål, gymnasieelever fra hele landet skal debattere, når de mødes fra den 30. marts til den 1. april til Studenterparlament på Aarhus Universitet.

Eleverne med de bedste bud skal i juni deltage i den europæiske udgave af studenterparlamentet, der finder sted i København under EuroScience Open Forum (ESOF2014), der er Europas største tværvidenskabelige videnskabskonference.

I Aarhus får gymnasieeleverne vejledning fra universitetsstuderende og forskere, og hele ideen bag både det nationale og det europæiske studenterparlament er at styrke dialogen mellem gymnasieelever og videnskabelig forskning.

Studenterparlamentet på Aarhus Universitet arrangeres med støtte fra Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

- Danmark har brug for iderige forskere til at løse fremtidens store globale udfordringer. Det er forskning, viden og ideer, der skal løse for eksempel klimaproblemer og trafikale udfordringer, og det er netop det, de unge skal arbejde med i disse dage. Derfor er studenterparlamentet et meget spændende projekt, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

95 unge fra 17 lande i Europa deltager i juni i det europæiske Studenterparlament i forbindelse med EuroScience Open Forum.

Links

Handlinger tilknyttet webside