Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2014 Vær med i uddannelses- og forskningsministerens mønsterbryderkorps

Vær med i uddannelses- og forskningsministerens mønsterbryderkorps

Der skal være flere mønsterbrydere i det danske uddannelsessystem. Sofie Carsten Nielsen samler nu et mønsterbryderkorps, hvor eksperter og personer, der enten er eller kender en mønsterbryder, skal komme med ideer til, hvordan man får flere mønsterbrydere på de videregående uddannelser.

07. juli 2014

Har du en idé til, hvordan de videregående uddannelser kan få fat i flere mønsterbrydere?

Så er det måske dig, der skal være med i uddannelses- og forskningsministerens mønsterbryderkorps.

Sofie Carsten Nielsen samler nu et korps bestående af eksperter, mønsterbrydere og iderige personer, som skal komme med konkrete bud på, hvordan uddannelserne får fat i og fastholder flere af de unge, som ikke er vokset op i et hjem, hvor der er stærk tradition for uddannelse.

- Vi er ikke lykkedes med at knække koden til, hvordan man bryder den sociale arv, men det skal vi. Derfor må vi tænke ud af boksen og få alle ideer og erfaringer på banen. Jeg vil gerne lytte til dem, som har prøvet det på egen krop. Det skal et mønsterbryderkorps hjælpe mig med, siger Sofie Carsten Nielsen.

Mønsterbryderkorpset sammensættes af 10 eksperter og personer, som kender en mønsterbryder eller måske selv er brudt ud af familiens traditioner og har taget en uddannelse.

Er du frisk på at rejse rundt i landet og få ideer med hjem til ministeren?

Så læs opslaget nedenfor og send os din ansøgning. Der er brug for eksempler fra alle typer miljøer i Danmark.

Senest opdateret 15. august 2019