Gå til indhold

Ni forskere i Danmark rykker op i den europæiske superliga

12. marts 2015
Ni forskere i Danmark har opnået prestigebevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Pengene går til relativt erfarne forskeres banebrydende idéer og forskning inden for alt fra brug af kroppen til interaktion med computere til sammenhængen mellem optagelsen af nanopartikler og sundhed.

ERC har offentliggjort navne på bevillingsmodtagere i seneste runde af Consolidator Grant – et program målrettet de lidt mere erfarne forskere, som står over for at manifestere deres forskning og forskningskarriere. Hver forsker modtager i gennemsnit ca. 15 millioner kroner.

Rekordstor bevillingshøst

Resultatet er positivt for Danmark: Ni forskere kom igennem til en af de prestigefulde bevillinger. I programmets første ansøgningsrunde i 2013 opnåede seks forskere i Danmark et Consolidator Grant.

Om de danske bevillinger

De ni Consolidator Grant-projekter fordeler sig på tre faggrupper:

  1. Fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab
  2. Biovidenskab
  3. Samfundsvidenskab og humaniora

Bevillingsmodtagere inden for Fysiske videnskaber og ingeniørvidenskab

Læs mere om bevillingsmodtagerne på universiteternes hjemmesider:

Bevillingsmodtagere inden for Biovidenskab

Læs mere om bevillingsmodtagerne på universiteternes hjemmesider:

Bevillingsmodtagere inden for Samfundsvidenskab og humaniora 

Om Det Europæiske Forskningsråd (ERC)

ERC yder tilskud til banebrydende forskningsprojekter af videnskabelig topkvalitet inden for alle forskningsområder og emner. Talentfulde forskere fra hele verden kan opnå støtte til at gennemføre excellent forskning af allerhøjeste videnskabelig kvalitet i Europa.

ERC's tre største programmer Starting Grant, Consolidator Grant og Advanced Grant støtter excellente forskere på forskellige karrieretrin. ERC Consolidator Grant støtter forskere med 7-12 års erfaring efter opnåelse af en ph.d.-grad.

ERC udgør ca. 17 % af budgettet på 592 mia. kroner til EU's forsknings- og innovationsprogram, Horizon.

Læs mere

Handlinger tilknyttet webside