Gå til indhold

Andreas Mogensens post-flight tur for 2015 tager form

23. oktober 2015
Den danske ESA astronaut Andreas Mogensen er nu klar til at starte sin post-flight tur, der vil bringe ham til næsten alle kroge af Danmark de kommende seks måneder.

I samarbejde med Styrelsen for Forskning og Innovation har den europæiske rumorganisation, ESA nu fastlagt første del af Andreas Mogensens post flight-tur. Den starter tirsdag den 3. november i Sønderborg, hvor et samarbejde mellem Danfoss Universe, Ingeniørforeningen IDA, Syddansk Universitet og flere andre har resulteret i 1.000 "udsolgte" gratis billetter på to minutter. Derefter følger besøg i Svendborg, Broby, Odense og København, hvor der også forventes fulde huse.  

Andreas Mogensen og Søren Storm fra DR fortæller om DR’s konkurrence om et forsøg på rumstationen. Naturfagsmaraton i Aarhus 2015
Andreas Mogensen og Søren Storm fra DR fortæller om DR’s konkurrence om et forsøg på rumstationen. Naturfagsmaraton i Aarhus 2015

Det er de lokale arrangører, der står for arrangementerne, og de afgør selv, hvordan de annoncerer. ESA astronauter som Andreas Mogensen har i deres opgaveportefølje at være ambassadører for rummet. Erfaringer fra andre lande har da også vist, at astronauternes personlige fortællinger fra vægtløsheden i rummet interesserer rigtigt mange.

Derfor har ESA bedt Andreas Mogensen møde så mange danskere som muligt de næste seks måneder og fortælle om sin mission og den viden satellitter og rummissioner giver os her på jorden.

ESA modtager dagligt nye henvendelser fra universiteter, skoler, biblioteker, virksomheder og organisationer, der gerne vil have besøg af Andreas Mogensen, og ESA forsøger at imødekomme så mange som muligt i løbet af de næste seks måneder. Besøgsprogrammet for 2015 er nu ved at være på plads og det er derfor ikke længere muligt at få besøg af Andreas Mogensen i 2015.

Det er stadig muligt at anmode om at booke Andreas Mogensen i 2016, men selv om alle kriterier er opfyldt, vil en godkendelse afhænge af en endelig prioritering og Andreas Mogensens kalender i øvrigt.

  • Formålet med Andreas Mogensens post flight-tur er at øge kendskabet til rummet, dets muligheder, de danske og europæiske rumaktiviteter og at gøre teknik og naturvidenskab interessant for børn og unge. ESA prioriterer større offentlige begivenheder i planlægningen af post flight-turen, men det er ikke fuldstændigt udelukket at booke Andreas Mogensen til mindre arrangementer.

ESA er en offentlig medlemsorganisation, som Danmark er medlem af, og der er derfor ingen kommercielle muligheder i Andreas Mogensens foredrag. Til gengæld får Andreas Mogensen, der er ESA-ansat, heller ikke honorar for sine foredrag under post flight-turen. 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside