Gå til indhold

Den Europæiske Ungdomsuge 2015: Flere unge skal deltage aktivt i arbejdsliv og samfund

27. april 2015
En danseworkshop, en rapdebat og et tv-program er nogle af initiativerne, der skal sætte spot på unges deltagelse i arbejdsliv og samfund, når Den Europæiske Ungdomsunge skydes i gang for 7. gang. Det sker fra den 27. april 2015, hvor flere end 100 arrangementer vil finde sted over hele Europa.


Nyhed om den Europæiske UngdomsugeOver hele Europa vil der fra den 27. april til den 10. maj 2015 være fokus på EU’s unge. Den Europæiske Ungdomsuge skydes i gang for 7. gang og lægger i løbet af to uger op til debat om EU’s rolle i de unges engagement og deltagelse i samfundet og arbejdslivet generelt.  

Dansk rapdebat om EU

Den Europæiske Ungdomsuge danner ramme om flere end hundrede arrangementer og aktiviteter over hele Europa.

Den danske ungdomsorganisation Kokkedal på Vej sætter gang i debatten om unges deltagelse i samfundet ved at arrangere en danseworkshop, som skal munde ud i en forestilling. Opførelsen lægger op til debat mellem de unge og publikum. Organisationen Europæisk Ungdom sørger for debat om EU i en rapdebat under titlen EU FightNight. Derudover bliver der afholdt en række seminarer med fokus på job og uddannelse, iværksætteri og samfundsinklusion. I alt 13 danske ungdomsorganisationer og foreninger bidrager til Den Europæiske Ungdomsuge i 2015.

Ungdomsugen i Danmark og Europa

Du kan læse mere om de mange forskellige arrangementer, der finder sted både i Danmark og i de andre europæiske lande på Den Europæiske Ungdomsportal.

Den Europæiske Ungdomsuge er igang


Sæt dit præg på Den Europæiske Ungdomsuge

Som optakt til årets ungdomsuge er der over hele Europa blevet afholdt Idea Labs. Her har Europas unge diskuteret og genereret idéer til, hvordan unges deltagelse i arbejds- og samfundsliv kan styrkes, samt hvordan EU kan spille en aktiv rolle i dette. Gå ind på Den Europæiske Ungdomsportal og stem på de idéer, du synes bedst om:

  • Du stemmer på europa.eu/youth/ideas

  • Om Den Europæiske Ungdomsuge

    Den Europæiske Ungdomsuge er et EU-initiativ, der skal få unge til at udvise ansvar og samfundssind.

    Det er 7. gang, at Den Europæiske Ungdomsuge markeres. Der vil blive afholdt arrangementer og aktiviteter i de 33 lande, der deltager i EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.

     

Handlinger tilknyttet webside