DFiRbrief 2: Er internationalisering en af forklaringerne på dansk forsknings succes?
Det første DFiRbrief (04.03.2015) om internationalisering fokuserede på internationalt samarbejde ved at trække på data om international sampublicering fra en endnu ikke udgivet bibliometrisk analyse, som er udført for DFiR af Center for Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet.
Det andet DFiRbrief om internationalisering handler om international mobilitet af forskere og trækker på en række nyere tal om universitetsansættelser, udenlandsophold m.m.
Danske forskere foretrækker kortere ophold i udlandet
Tallene viser, at det ser ud til, at danske forskere er mere tilbøjelige til at tage på kortere udenlandsophold end længerevarende ophold, hvor de opnår ansættelse ved en udenlandsk forskningsinstitution.
Om DFiRbrief
DFiRbrief er en kortere skriftlig formidlingsform, som skal supplere de mere omfangsrige og dybdegående udgivelser som for eksempel årsrapporter fra Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd. Du finder alle DFiRbrief på rådets hjemmeside:
Tallene peger også på, at der er en stor andel af forskere i Danmark med et andet statsborgerskab end dansk sammenlignet med andre lande, men at den største andel skal findes på de lavere karrieretrin (særligt ph.d.- og adjunktniveauet).
DFiRbrief 3 – forskningens plads i politikudvikling
Det næste DFiRbrief handler om forskningens plads i politikudvikling og er en præsentation af et nyt DFiR-projekt, der forsøger at afdække, hvordan en række udvalgte ministerier efterspørger og benytter forskningsbaseret viden i politikudviklingen.
DFiR på Twitter
Husk, at du kan få hurtigere adgang til de nyeste DFiRbrief ved at følge DFiR på Twitter:
Handlinger tilknyttet webside