Gå til indhold

EU vil have flere unge til at deltage aktivt i arbejdsliv og samfund

18. februar 2015
EU kan spille en større rolle for at få de unge til at deltage aktivt i arbejdsliv og samfund. Det er fokus under Den Europæiske Ungdomsuge 2015. Alle kan være med i løbet af ugen og deltage i debatter, foredrag og arrangementer om unge og EU. Søg tilskud til egne arrangementer allerede nu.

Nyhed om den Europæiske UngdomsugeOver hele Europa vil der fra den 27. april til den 10. maj 2015 være fokus på EU’s unge. Den Europæiske Ungdomsuge skydes i gang for 7. år i træk og lægger i løbet af to uger op til debat om EU’s rolle i de unges engagement og deltagelse i samfundet og arbejdslivet generelt.

Den Europæiske Ungdomsuge dannede sidste år ramme om flere end 20 arrangementer alene i Danmark. En fodboldturnering mellem unge og lokalpolitikere i Varde Kommune satte gang i en debat om indvandrerpolitik og mulighederne for videregående uddannelse i Udkantsdanmark. Og Roskilde Bibliotekerne satte, ved hjælp af en komiker og dialog med borgmesteren, fokus på unges engagement i lokalpolitik.

Idea Labs sætter gang i debat

Som optakt til dette års ungdomsuge vil der over hele Europa blive afholdt Idea Labs, hvor Europas unge vil diskutere og komme med konkrete forslag til, hvordan unges deltagelse i arbejds- og samfundsliv kan styrkes, og hvordan EU kan spille en positiv rolle i dette.

Forslagene vil efterfølgende blive publiceret på Den Europæiske Ungdomsportal, og under Ungdomsugen vil de unge præsentere og diskutere deres forslag med politikere i Bruxelles.

Europa-Kommissionen vil desuden være vært for forskellige arrangementer, ligesom der vil foregå en række aktiviteter i de enkelte medlemslande.

Deltag i Den Europæiske Ungdomsuge

Danske ungdomsorganisationer og foreninger kan søge tilskud til planlægning, promovering og afvikling af arrangementer under Den Europæiske Ungdomsuge 2015 gennem EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.

Arrangementerne skal finde sted i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge og sætte fokus på temaet ’unges deltagelse i arbejdslivet og samfundet generelt’.

Den Europæiske Ungdomsuge

Den Europæiske Ungdomsuge er et EU-initiativ, der skal få unge til at udvise ansvar og samfundssind.

Det er 7. gang, at Den Europæiske Ungdomsuge fejres. Der vil blive afholdt arrangementer og aktiviteter i de 33 lande, der deltager i EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.


Handlinger tilknyttet webside