Gå til indhold

Fremtidens ph.d.-uddannelse skal matche et bredere arbejdsmarked

25. marts 2015
Antallet af ph.d.-studerende i Danmark er på ti år steget til det dobbelte, og mange af ph.d.erne skal efter uddannelsen i job andre steder end på universiteterne. På en konference den 30. april sættes fokus på, hvordan ph.d.erne opnår kompetencer til deres fremtidige arbejdsliv.

Mens der i 2003 blev optaget 1.200 ph.d.-studerende på de danske universiteter, har antallet siden 2010 ligget på omkring 2.400 ph.d.-studerende.

I efteråret 2012 besluttede regeringen at videreføre det årlige optag af 2.400 ph.d.-studerende for at understøtte målet om en øget forskningskapacitet og højt kvalificeret arbejdskraft.

En stor del af de ph.d.-uddannede forventes at skulle finde job uden for universitetsverdenen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet indbyder på denne baggrund til konference om fremtidens ph.d.-uddannelse for at drøfte, hvad der kræves af ph.d.-uddannelsen på arbejdsmarkedet uden for universiteterne.

Kan ph.d.-uddannelsen nytænkes og tilrettelægges for i højere grad at opfylde behovene uden for universiteterne, og hvordan sikrer man kvaliteten af ph.d.-uddannelsen, når optaget øges så markant? Det vil være nogle af emnerne på konferencen.

Konferencen finder sted torsdag den 30. april på Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV.

Målet er at drøfte og diskutere den fremtidige udvikling for ph.d.-uddannelsen og behovet for tiltag på såvel univeristerne, fra centralt hold og det omgivende samfund. Konferencen vil derfor lægge stor vægt på deltagerinddragelse.

 

Handlinger tilknyttet webside