Gå til indhold

I dag offentliggør Europa-Kommissionen de nye opslag for Horizon 2020

14. oktober 2015
De nye opslag for 2016 og 2017 rummer emner inden for alle syv samfundsmæssige udfordringer. Desuden er der afsat penge til nye visionære idéer, industrielt lederskab, projekter drevet af små og mellemstore virksomheder samt forskermobilitet.

Opslagene er relevante for offentlige såvel som private ansøgere, f.eks. universiteter, små og store virksomheder, NGO’ere mv. Opslagene er samlet efter emne i to-årige arbejdsprogrammer. Det vil sige, at nogle opslag har ansøgningsfrist i 2016 og andre i 2017.

De første ansøgningsfrister ligger allerede i januar 2016, derfor åbner Europa-Kommissionen mange af opslagene samtidig med, at de bliver offentliggjort. Opslag fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har dog allerede været åbnet siden juli 2015.

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristerne varierer fra opslag til opslag, men de første ansøgningsfrister ligger i januar 2016. Det er derfor en god idé at kigge på arbejdsprogrammerne snart, hvis du overvejer at søge Horizon 2020 i 2016. Husk altid at læse dit opslag grundigt for at være sikker på, hvornår ansøgningsfristen ligger.

Emner

Opslagene omhandler samfundsudfordringer inden for: Sundhed, bioøkonomi, energi, transport, klima, rummelige samfund, sikre samfund. Desuden er særlige opslag dedikeret til f.eks. industrielt lederskab, udvikling af fremtidige og nye teknologier (FET), projekter for små- og mellemstore virksomheder (SMV-instrumentet) og forskermobilitet.

  • Du kan finde alle opslag på Horizon2020s hjemmeside
  • Participant Portal
  • På vores hjemmeside kan du finde en film, der viser, hvordan du finder relevante opslag på Participant Portal.
  •  Se video her

Eksterne links

Handlinger tilknyttet webside