Gå til indhold

Nordjyske uddannelsesinstitutioner samarbejder med erhvervslivet om innovation

24. november 2015
I Nordjylland arbejder University College Nordjylland og Aalborg Universitet meget med innovation, og begge institutioner har et tæt samarbejde med det omkringliggende erhvervsliv. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, som besøgte de to uddannelsesinstitutioner den 23. november 2015.

Stemningen var god, da uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen besøgte University College Nordjylland (UCN) og Aalborg Universitet (AAU) i går. Under besøget fik ministeren et indblik i institutionernes arbejde med innovation og iværksætteri.

Studerende lærer at starte egen virksomhed

På UCN blev ministeren blandt andet introduceret til iværksætterforløbet Next Step, som giver studerende, der gerne vil være iværksættere, mulighed for at bruge praktikperioden på at udvikle deres egne virksomheder.

- Det er meget inspirerende at se, hvordan UCN bistår iværksættere i praktikforløb i egen virksomhed. Det bør være til inspiration for mange andre uddannelsesinstitutioner, siger uddannelses- og forskningsministeren.

Ministeren mødte to studerende, som gennem sparring, mentorordning, networking og erfaringsudveksling er kommet godt i gang med deres virksomheder. Den ene har startet et firma, der laver webshops til små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Den anden har stiftet en virksomhed, som arbejder med markedsføring via videoer. 

En tredje studerende fortalte ministeren om UCN Studenterakademiet, hvor studerende fra forskellige uddannelser samarbejder om at løse fælles problemstillinger inden for eksempelvis velfærdsteknologi.

Tre studerende fra UCN fortæller ministeren, hvordan de arbejder med innovation og iværksætteri i deres uddannelse.
Tre studerende fra UCN fortæller ministeren, hvordan de arbejder med innovation og iværksætteri i deres uddannelse.

AAU samarbejder tæt med erhvervslivet

På AAU hilste ministeren på to studerende fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. De fortalte, hvordan de samarbejder med virksomheder og praktiserende læger i Region Nordjylland om udvikling af nye teknologier og metoder.

- Det er godt, at AAU arbejder for, at studerende kommer i kontakt med det omkringliggende erhvervsliv allerede tidligt i deres studie. Det er vigtigt, at studerende har en tæt kontakt til erhvervslivet, for det er med til at skabe vækst, udvikling og arbejdspladser i hele landet, siger Esben Lunde Larsen efter besøget.

Uddannelses- og forskningsministeren besøger de kommende måneder en lang række videregående uddannelsesinstitutioner rundt om i hele landet.

Handlinger tilknyttet webside