Gå til indhold

Rummet, hvad betyder det for mig?

11. august 2015
Kom til gratis foredragsrække om ”Rumrejsen – Danmark i Rummet” og få udvidet din horisont om, hvad rummet betyder for dig.

Andreas Mogensen, dansk astronaut for Den Europæiske Rumorganisation (ESA)
Andreas Mogensen, dansk astronaut for Den Europæiske Rumorganisation (ESA)
Når astronaut Andreas Mogensen for Den Europæiske Rumorganisation (ESA) flyver til Den Internationale Rumstation (ISS) som den første dansker i rummet, inviteres offentligheden samtidig til en række unikke og gratis foredrag om Danmark og det internationale samarbejde i rummet.

 

Kom og hør, hvilken hverdag der møder Andreas, om en intelligent astronautsok og perspektiverne ved den nye 3D printer på rumstationen. Du kan også høre om de fremtidige visioner for rumstationen og udforskning af Månen.

Du kan møde danske forskere og virksomheder, der er involveret i gigantiske løfteraketter, små satellitter på størrelse med en stor terning, observation af kæmpelyn på kanten til rummet, vægtløse kræftceller og rummedicin og høre om, hvordan satellitter og droner kan bruges i klimaforskningen i Arktis.

Foredragsrækken indledes af en af Europas mest hippe rumforskere Matt Taylor, der fortæller om seneste nyt fra kometjægeren Rosetta.

Hvor og hvornår?

Foredragene afholdes klokken 17-18 på hverdage i perioden den 31. august til 11. september 2015 i Dansk Industri på Rådhuspladsen i København. Der er ingen tilmelding. Pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet - så kom i god tid. Der er plads til 100 tilhørere.

Foredragene er specielt sammensatte til at perspektivere Andreas’ mission, så kom og få udvidet din horisont. Hør, hvad rummet betyder for dig, og om de danske forskere og virksomheder, der er med helt i front, når det gælder udforskningen af rummet og de mange nye muligheder, rummet tilbyder.

Foredragsrækken er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Industri, Den Europæiske Rumorganisation (ESA) og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

> Se alle foredrag i foredragsrækken "Rumrejsen - Danmark i Rummet" i Uddannelses- og Forskningsministeriets arrangementskalender.

> Se program for hele foredragsrækken (pdf).

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside