Gå til indhold

Stor amerikansk interesse for samarbejde om uddannelse og forskning

13. november 2015
Ny undersøgelse viser, at amerikanske uddannelsesinstitutioner vil samarbejde mere med danske studerende, forskere og institutioner.

Amerikanske studerende er vilde med Danmark. Blandt de amerikanske studerende, der søger studieophold i udlandet, er Danmark den 18. mest populære destination i verden og målt per indbygger den næstmest populære destination i Europa efter Irland.

Nu viser en ny undersøgelse fra Innovation Centre Denmark, Silicon Valley, at også de amerikanske uddannelsesinstitutioner har interesse for Danmark.

Innovationscentret har været i kontakt med 85 amerikanske uddannelsesinstitutioner, hvoraf 75 procent gerne vil kontaktes af danske institutioner med henblik på at etablere et samarbejde om blandt andet udvekslingsaftaler for studerende og for videnskabeligt personale.

- Undersøgelsens resultater er meget tilfredsstillende. De understreger, at danske uddannelsesinstitutioner er eftertragtede samarbejdspartnere, og at der er potentiale for at øge udvekslingen af studerende og forskere. Jeg håber, at institutionerne vil gribe bolden og gå i dialog med de interesserede amerikanske institutioner, så vi kan udbygge de mange gode relationer, vi allerede har med USA, siger uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen.  

Om analysen

Undersøgelsen kortlægger, hvilke amerikanske institutioner der har udtrykt et ønske om at udvide deres samarbejdsrelationer med danske uddannelsesinstitutioner.

Den kan bruges som et konkret redskab til danske institutioner, der er interesserede i samarbejde med amerikanske institutioner og dermed i højere grad vil internationalisere deres uddannelses- og forskningsmiljøer.

Analysen er en del af et koncept, hvor Uddannelses- og Forskningsministeriets attachéer ved innovationscentrene tilvejebringer ny viden og inspiration om muligheder eller trends fra det pågældende land med relevans for danske uddannelses-, forsknings- eller innovationsmiljøer. I den kommende tid kommer blandt andet følgende publikationer fra innovationscentrene:

  • Fundingmuligheder i Tyskland
  • Mapping af kinesiske klynger og innovationsnetværk
  • Entreprenørskab ved indiske universiteter
  • Oversigt over det brasilianske uddannelsessystem

Innovation Centre Denmark

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet etableret Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, Shanghai, München, São Paulo, Seoul og Delhi/Bangalore.

Det overordnede formål med innovationscentrene er at bistå danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder med at tiltrække ny viden, talent og investeringer samt omsætte viden til vækst. Innovationscentrene bygger bro til lokale institutioner og markeder og skaber grobund for samarbejde på tværs af landegrænser til gavn for dansk uddannelse, forskning og innovation.

For yderligere oplysninger, kontakt:


Forskningsattaché Mikkel Skovborg, Innovation Centre Denmark, Silicon Valley, tlf. +1 650 575 7516, miksko@um.dk


Handlinger tilknyttet webside