Gå til indhold

Studerende kan søge stipendier til 27 lande gennem Kulturaftalerne

18. februar 2015
27 lande verden over tilbyder stipendier til studieophold og sommerkurser til universitetsstuderende gennem kulturaftaler med Danmark. Ansøgningsfristen for at søge om et stipendium til det kommende studieår nærmer sig.

Nyhed om Kulturaftalerne

Danske studerende på universiteterne kan tage på sommersprogkurser eller længerevarende studieophold i en lang række europæiske lande samt Egypten, Israel, Japan, Kina og Rusland med et stipendium fra de såkaldte kulturaftaler.

Kulturaftalerne er aftaler mellem Danmark og hvert af de 27 stipendielande om udveksling af studerende. Ansøgningsfristen for det kommende studieårs stipendier er lige om hjørnet.

Stipendiernes størrelse varierer fra land til land og kan dække for eksempel studieafgiften eller udgifter til ophold. Opholdene kan være af kortere eller længere varighed, og der er forskellige kriterier for blandt andet uddannelsesniveau og sprogkundskaber.

Sommersprogkurserne er primært tilrettelagt for studerende, der studerer det pågældende lands sprog.

Ansøgning

Stipendierne under Kulturaftalerne kan søges af danske studerende på universitetsuddannelser. Nogle lande tilbyder også stipendier til forskere.

Ansøgningsprocedurerne varierer fra land til land.

Fristerne for at søge om stipendier under Kulturaftalerne i det akademiske år 2015/2016 opdateres løbende. Der er på nuværende tidspunkt fastlagt ansøgningsfrister for ni lande:  

Handlinger tilknyttet webside