Gå til indhold

Uddannelses- og forskningsministeren tager forskning med på arbejde

24. april 2015
Forskningen blev for en stund rykket fra skrivebordet til tilskuerrækkerne, da uddannelses- og forskningsministeren i forbindelse med Forskningens Døgn bestilte et foredrag til sine medarbejdere.

I disse dage rykker forskere landet over ud af deres laboratorier og tilbyder gratis foredrag i private hjem, virksomheder, foreninger og på skoler. En af dem var professor Bente Rosenbeck fra Københavns Universitet, som uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen havde bestilt til at holde oplæg for Uddannelses- og Forskningsministeriets ansatte.

Professor Bente Rosenbeck satte emnet, kvinder i forskning, i et historisk perspektiv med eksempler på tidligere fordomme om lærde kvinder og måder kvinder kunne udfoldede sig intellektuelt på, før de fik adgang til universiteterne i 1875.
Professor Bente Rosenbeck satte emnet, kvinder i forskning, i et historisk perspektiv med eksempler på tidligere fordomme om lærde kvinder og måder kvinder kunne udfoldede sig intellektuelt på, før de fik adgang til universiteterne i 1875.
- Selvom vi i Uddannelses- og Forskningsministeriet er så heldige at beskæftige os med forskning hver dag, så foregår det ofte lidt længere væk fra forskningens faglige dybde. Men forskningen er for vigtig til kun at være forbeholdt forskere - den gør trods alt vores hverdag lettere på mange måder. Derfor skal folk i alle aldre tættere på de banebrydende resultater, og det gælder selvfølgelig også mig selv og mine medarbejdere, siger Sofie Carsten Nielsen. 

”Kvinder, som læser, er farlige”

Foredraget handlede om kvinder i forskning og professor Bente Rosenbeck satte emnet i et historisk perspektiv med eksempler på tidligere fordomme om lærde kvinder og måder kvinder kunne udfoldede sig intellektuelt på, før de fik adgang til universiteterne i 1875.

Arrangementet blev afholdt i Medicinsk Museion i København, og fra ministeriets to styrelser og departement deltog 50 medarbejdere. En af deltagerne var Iben Vittrup Andersen, som arbejder i Politisk Afdeling:

- Jeg synes, det var meget interessant at få et forskningsperspektiv på et af de temaer, som vi arbejder med i ministeriet. Arrangementet var en rigtig god mulighed for at komme lidt nærmere forskningen, og jeg kan nu gå hjem med ny viden.

Bestil en Forsker

Foredraget med Bente Rosenbeck var bestilt gennem ordningen ”Bestil en Forsker”, der er et initiativ under ministeriets videnskabsfestival Forskningens Døgn. Festivallen finder sted den 23., 24. og 25. april 2015 med flere hundrede arrangementer og foredrag landet over. Gennem Bestil en Forsker-ordningen er der bestilt 351 foredrag der afholdes i løbet af festivalens tre døgn.

Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til Forskningens Døgn. Formålet med begivenheden er at øge danskernes forståelse for forskning og forskningens betydning for vores hverdag og det danske samfund.

Handlinger tilknyttet webside