Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2015 Video: Esben Lunde Larsen fik overdraget Uddannelses- og Forskningsministeriet

Video: Esben Lunde Larsen fik overdraget Uddannelses- og Forskningsministeriet og Tintins rejse til månen

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen overtog Uddannelses- og Forskningsministeriet fra afgående minister Sofie Carsten Nielsen ved en overdragelsesreception i ministeriet.

30. juni 2015

Kantinen i Uddannelses- og Forskningsministeriet var fyldt med medarbejdere, venner og familie, folk fra uddannelsesverdenen, interesseorganisationer og journalister, da afgående minister Sofie Carsten Nielsen bød den nye uddannelses- og forskningsminister velkommen.

- Frihed er evnen til at håndtere egen livssituation, og uddannelse er et vigtigt redskab til dette, både på et individuelt og på et samfundsmæssigt plan. Det vil være en tone i den nye regerings politik. Forudsætningen for dette er forskning af allerhøjeste kvalitet - ikke mindst i et internationalt perspektiv, sagde Esben Lunde Larsen i sin tale.

Traditionen tro blev der også udvekslet gaver mellem den nye og den afgående minister. Esben Lunde Larsen havde taget en Stauning Whisky med til Sofie Carsten Nielsen fra hans hjemegn:

- Nu får du en lokal specialitet, som du kan skylle alle de gode minder fra ministeriet ned med samt få smag for mere af Vestjylland, sagde ministeren, da han overrakte gaven.

Ministeroverdragelse - gaveudveksling
Selv fik ministeren en engelsk/dansk ordbog og en tegneserie om Tintins rejse til månen, nu hvor han blandt andet er blevet minister for det ydre rum.

 Ministeroverdragelse - Sofie Carsten Nielsen

Senest opdateret 27. januar 2020